Nieuws

MS Fonds zoekt dringend collectanten in Losser

Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke collecte voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. In Losser is er een nijpend tekort aan collectanten.

Multiple Sclerose (MS)

Over de ziekte Multiple Sclerose is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Nationaal MS Fonds

Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte. Ieder jaar gaan er zo'n 15.000 collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Per woonplaats of regio is er een collecte-coördinator die namens het Nationaal MS Fonds de collecte organiseert en aanspreekpunt is voor de collectanten.

De coordinator voor Losser is Peter Langela en hij ziet het aantal collectanten in Losser snel afnemen. "Ik was al een paar jaar collectant in Losser en nu heeft het MS Fonds heeft mij gevraagd om de coordinatie van de collecte voor Losser te doen" zegt Langela. "Maar ik zie helaas dat de lijst collectanten die ik heb gekregen drastisch is afgenomen door veel afmeldingen".

"Losser is een Twents dorp waar noaberschap hoog in het vaandel staat. Daar wil ik nu een beroep op doen" legt Peter Langela uit. "Ik collecteer al een paar jaar en het kost me een paar uurtjes in mijn eigen straat of wijk. Je leert hierdoor ook de mensen in je buurt ook nog beter kennen. En als je alleen in je eigen straat wilt collecteren ben je meestal met een uurtje al klaar".

Oproep

Ben je bereid om in de week van 20 t/m 25 november een uur of twee te investeren voor een goed doel? Neem dan contact op met Peter Langela (via 0634-685589 of peter@langela.nl). Je kunt ook aangeven dat je alleen in je eigen straat wilt collecteren en niet in een hele wijk. Want alle kleine beetjes helpen.

"Collecteren is niet moeilijk en het is nog leuk ook! In de week van 20 t/m 25 november ga je met een collectebus in jouw buurt van deur tot deur om te collecteren voor het Nationaal MS Fonds. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan het collecteren, gemiddeld is twee uurtjes al voldoende om bij jou in de buurt langs de deuren te gaan".


Bekijk de reacties op onze Facebook pagina:

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid