Nieuws

Mix&Match een ervaring

Bruna Poddi en Claudia Wilke waren op de door de gemeente Losser en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Losser (SOGL) georganiseerde Mix&Match avond op dinsdagavond 2 oktober. Ze willen graag hun ervaring en belevenis van die avond delen met de lezers van Hallo Losser. Ze stuurden de volgende brief aan Hallo Losser.

Brief

“Dan heb je een idee (waar je eigenlijk al een hele poos mee rondloopt) en lees je in de krant dat de gemeente Losser en SOGL een Mix&Match organiseert. En ja, wat doe je dan, je schrijft je in want een idee blijft maar een idee als je het niet met anderen deelt. We hadden geen idee wat ons te wachten stond, we mochten ons voorstellen in 1 minuut. Nou dat is toch nog niet zo moeilijk.

Maar dan komen we op de afgesproken plaats en is het de bedoeling dat we voor de aanwezigen (en dat waren een aantal) op het podium met microfoon nog wel, jezelf mocht voorstellen. Je mag vertellen wat je idee is. De aanwezigen variëren van makelaars, financierders, personen met leegstaande panden tot ZZP-ers. Heel divers. En dan presenteer je, je idee. Ons idee is het om een eigen bedrijfje op te stellen en daarbij willen we kant-en-klaar maaltijden aanbieden. Dit natuurlijk op grootmoeders recepten en uit alle werelddelen. Hiermee willen we (alleenstaande) ouderen, allochtonen, autochtone en mensen die geen tijd of geen zin hebben om te koken benaderen.

Daarnaast willen we mensen de gelegenheid geven om een kop koffie te drinken met iets lekkers erbij. Dit kan variëren van een gebakje tot een kleine versnapering. Dit alles in een gezellig huiselijke sfeer. Een ontmoetingsplek dus. Nou dan staan we daar op het podium en eigenlijk is het best eng. Maar er kwamen positieve geluiden uit de zaal. Zoals: Leuk dat hebben we nog niet in Losser, waar kun je nu koffie drinken?

En dan ga je Mixen en Matchen. Wie kan wat voor ons betekenen en hoe nu verder. Wie kan ons helpen bij het opstarten van ons bedrijf. Zo liepen we rond en probeerden we contacten te leggen. En ja het is ook nog gelukt. Nu hebben we nieuwe afspraken gemaakt om ons idee verder uit te werken. Al met al een erg leuk initiatief van de Gemeente Losser.
Groet Bruna Poddi en Claudia Wilke
PS. als er mensen zijn die ons willen helpen, meld je dan!”

Positief geluid

Een positief geluid van twee deelneemsters dat wat Hallo Losser betreft zeker gehonoreerd mag worden. Deze actieve dames verdienen zeker een ondersteuning uit de omgeving. Ze hebben afspraken om hun idee verder uit te werken maar nieuwe inbreng is van harte welkom.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.