Nieuws

Michael Sijbom uitgezwaaid door zijn ambtenaren

Maandag 8 mei rond de klok van 15.45 uur verzamelden de ambtenaren van de gemeente Losser zich voor het gemeentehuis. De meesten waren op fiets, sommigen waren met een gemotoriseerd voertuig van de gemeente. 

Versierde fiets

Michael Sijbom nam plaats op een versierde fiets en nam koers richting het openluchttheater Brilmansdennen. In een lange rij volgden zijn ambtenaren. In het openluchttheater was een grote tent opgesteld en er werden speeches gehouden. Sijbom werd geprezen om zijn eigenwijze van besturen, zijn menselijkheid en vooral het meeleven met de burgerij.

Hij was niet vaak op het gemeentehuis. Altijd onderweg, maar wel steeds daar waar hij zijn moest. Hij heeft Losser op de kaart gezet. Hij kreeg drie geschenken. Een paar manchetknopen in de vorm van het logo(sleutel) van de schatkamer van Twente, een grenssteen vervaardigd uit Bentheimer zandsteen en een videoboodschap van vele grootheden uit heel de wereld, waaronder Poetin. Hij was er zeer verguld mee.

Afscheidsspeech

In zijn afscheidsspeech memoreerde Michael over de mooie maar ook bijzondere tijd in Losser als burgemeester. Een passage uit zijn speech ging als volgt: “Beste mensen, iedere ambtenaar telt. Wat voor werk u ook doet, uw bijdrage is belangrijk voor het geheel. Of u nou op straat werkt of voor IBOR, WIZ, WIL of het CJG, team ontvangst, de publieksbalie, communicatie, huisvesting & service, de staf, handhaving & vergunningen of BSP, u bent belangrijk. U probeert uw werk allemaal met de beste bedoelingen te doen. En dat gevoel heb ik u in de afgelopen jaren ook willen geven.

Niet omdat ik dat moest, maar omdat ik dat zo voelde. Ik wil u daarom allemaal bedanken voor de samenwerking, het plezier samen, de vele adviezen die ik natuurlijk ook wel eens niet opvolgde, en de goede ondersteuning. Financieel zijn we boven Jan, we zijn politiek stabiel en er wordt door de gemeente, in de komende jaren voor vele miljoenen in de toekomst van Losser geïnvesteerd. Er komen nieuwe dorpscentra in Losser en de Lutte. De Gronausestraat in Losser wordt opnieuw ingericht, het langjarige project Hart voor Overdinkel wordt in juli afgerond. Dat het zo goed gaat, is de verdienste van velen, de politiek, de samenleving en natuurlijk ook van u als ambtenaren.”

Goodgoan.

Ook gaf hij aan dat hij begreep dat het voor sommige ambtenaren niet gemakkelijk was om te wennen aan een burgemeester zoals hij zich gedroeg. Ook zei hij zich te realiseren dat een enkeling wel eens heeft gedacht dat dit niet lang goed zou gaan. Hij sloot zijn speech af met de woorden Goodgoan. Daarna namen allen afscheid en werden hem nog meer cadeaus aangeboden.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.