Nieuws

Met Tiny en Ferdi naar Movie Park Germany

Op een afstand van ongeveer 90 kilometer van Losser ligt dit in Duitsland zeer bekende en fraaie pretpark waarvan het grootste gedeelte op het thema film gebaseerd is.

Uitgenodigd door Tiny en Ferdi de Boer

Dinsdagmorgen 14 augustus rond de klok van 08.30 uur vertrok de dubbeldekker van Luttikhuis met 71 passagiers vanaf de Ravenhorsterweg in Losser. Allen waren uitgenodigd door Tiny en Ferdi de Boer. Zij namen de kosten voor hun rekening. Ze beschikken nog steeds over een behoorlijk buffer om dit soort goede doelen te ondersteunen. De genodigden bestonden uit mensen die wat minder geluk hebben of hebben gehad met hun gezondheid en mensen die een beroep moeten doen op de voedselbank.

Themagebieden

Movie Park Germany telt vijf themagebieden, waarin verschillende attracties te vinden zijn. De attracties Mystery Rivieren en Ice Age Adventure vallen onder geen enkel themagebied.

  • Hollywood Street Set
  • Nickland
  • Santa Monica Pier
  • Streets of New York
  • The Old West

Attracties

Het park werd op 30 juni 1996 geopend onder de naam Warner Brothers Movie World. De attracties zijn praktisch ontelbaar. Ze worden sindsdien aangepast of veranderd. Achtbanen zijn er in alle soorten en maten. Kinderen mogen, vanwege de veiligheid, pas dan gebruik maken als ze een bepaalde lengte hebben of onder begeleiding. Alles ziet er goed onderhouden uit. Het is er schoon en netjes en er zijn ruim voldoende toiletunits. Een nadeel is dat je soms heel lang in de wachtrij moet staan om een ritje met een attractie te maken die slechts 45 seconden duurt. De belevenis van zo’n attractie maakt dat echter wel weer de moeite waard.

Shows

  • Crazy Cops New York - The Action Stunt Show
  • Nicktoons Character Show
  • High school superstar
  • Movie Park on parade

Crazy Cops de mooiste

De bezoekers uit Losser vonden de Crazy Cops New York wel de meest aantrekkelijk show. De mooiste stunts werden uitgehaald met auto’s en motoren. Een bankoverval werd in scène gezet en het podium was gevuld met auto’s met gierende banden en ronkende uitlaten. Een lucht van verbrand rubber drong je neusgaten binnen. Een brandende auto kwam met hoge snelheid voorbij. Spectaculair en bijzonder goed te volgen vanaf de tribune.

Moe maar voldaan terug

Op 18.10 uur zette de dubbeldekker zich weer in beweging. Iedereen was moe maar voldaan. Veel kinderen vielen op de terugweg in slaap. En wat was het mooiste? Gijs de wildwaterbaan. Jens de houten achtbaan. Maud en Femke de spook achtbaan. Merdie Plat-O-Sphere. Charetijn de speeltuin. Dex alles. Brian en Keano de snelle achtbaan. Sietse en Ferdi de Crazy Cops New York. Marcel en zijn vrouw het Reuzenrad.

Herhaling

Tinny en Ferdi gaan op 7 september op herhaling met de bewoners van Aveleijn en ’t Winlo Losser. Ferdi vertelt: “er is nog geld en daarvan kunnen we nog op pad'

 

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.