Nieuws

Mega Open Air Party Brilmansdennen

Zaterdagavond 9 juni, een mega open air party in een bomvol openluchttheater Brilmansdennen. Hans Spit de organisator van het geheel heeft heel veel mensen een prachtige muzikale avond bezorgd. De liefhebbers van schlagermuziek kwamen ruimschoots aan hun trekken. Na het openingswoord van Hans Spit nam Gert-Jan Oplaat van het Brookduo het woord over en sprak de acts aan elkaar. Een heel goede keuze.

De romantische stem

De 49 jarige Graziano uit Italië beet het spits af. Men zegt over hem dat hij een zeer romantische stem heeft. Gezien het grote aantal vrouwelijke fans uit Nederland, Duitsland en België in het openluchttheater, zit hier een grote mate van waarheid in. De man heeft een fantastische stem en zingt heel mooi en heel hoog. Hij bracht zijn meest bekende nummers ten gehore. Aan het einde van zijn act gaf hij als “Zugabe” het bekende nummer “Mama Leone”.

Die junge Zelberger

Gert-Jan Oplaat kondigde de drie Zillertaler zangers aan. Hij vertelde er bij dat in het Zillertal de mensen zeer muzikaal zijn en dat een kind daar met een muziekinstrument in de hand geboren werd. En muzikaal is het trio. Stemming op gitaar, viool en accordeon. Met meezingers uit Tirol. Een fantastische sfeer en het publiek ging in polonaise door het openluchttheater.

Brook Duo

Hans Spit kondigde vervolgens het Brook Duo uit Markelo aan. Gert-Jan Oplaat stond al op het podium en Hans verzocht Hennie Tijink ook op het podium te komen. In 2017 is het Brook Duo als eens met Hans Smit naar Tirol geweest voor optreden aldaar.

Andy Borg

Omstreeks 22.05 uur werd Andy Borg aangekondigd. De zanger voor wie iedereen uiteindelijk gekomen was. Zanger en komiek. Komt struikelend het podium op. Maakt grappen over zijn zwaarlijvigheid. Maar zingt met zijn sympathieke stem de sterren van de hemel. Met het nummer Adios Amor maakte hij zijn doorbraak. Er volgden meerdere hits, waaronder Arrividerci Claire, Die berühmten drei Worte en Ich will nicht wissen, wie du heisst. In 1990 nam hij deel aan de Grand Prix der Volksmusik met de kinderster Alexandra met het nummer Komm setz' di auf an Sonnenstrahl.

Brilmansdennen

Een geweldig openluchttheater met een fantastisch bestuur en vrijwilligers. Een mooi repertoire samengesteld. Pluim.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.