Nieuws

De Lutter Gala, een Dûvels mooie gala

De gala artiesten en de galacommissie lieten zich weer van hun beste kant zien tijdens de gala voorstellingen in De Lutte. De bezoekers kregen een zeer afwisselend programma voorgeschoteld met louter hoogtepunten.

Computerstofzuiger

Naast veel zang door onder andere Fleur Benneker, Janneke Visschedijk en Danieke Nijhuis en niet te vergeten het Gravenlied van Graaf Mike en adjudant Marc was er veel ruimte voor hilariteit. Het smullende publiek werd bijgepraat over het wel en wee van de Luttenaren door de ProatPaul, Paul Wiefferink, die tijdens zijn buutrede ook de vier nominaties bekend maakte voor de Lutter Leppel. De trofee voor de grootste sukkel van De Lutte is dit jaar voor Dennis Koop. Hij presteerde het als automatiseerder om zijn computerstofzuiger als meststrooier te laten fungeren. Het hele huis zat onder hondenstront.

De gasten van de Stamtoafel in café De Vereeniging, daar zong Hans Leferink over, muzikaal ondersteund door nieuwkomer Miriam Bekke. Laatstgenoemde had even later zelf haar debuut en dat zorgde voor stress, veel stress, zeg maar ‘Keuze stress’. Het is ook niet niks om in een dorp als De Lutte te wonen en iedereen tevreden te houden. Koop je nu een brood bij de bakker of ga je naar de lokale buurtsuper? Waar koop je nu een fiets met drie fietsenzaken in het dorp waarvan er eentje je overbuurman is? Het lea'm is zo zwoar!

Annie en Trui

Net zoals vorig jaar zorgden Annie en Trui ( Tessa Gilbers en Anne Haarman) gehuld in Eva kostuum voor veel hilariteit. Op zoek naar een goed uitziende, sterke man was zelfs het publiek niet veilig.

In ‘Rondom Verzekerd’ blijkt dat het niet verstandig is om je verzekeringskantoor tijdens je (Paul Kamphuis) afwezigheid door je personeel (Joost Hoonberg) waar te laten nemen. Een rondborstige dame (Ieke Schrader) wil haar twee lievelingen laten verzekeren. Dat dit niet haar boezem betreft wordt aan het einde van de voorstelling duidelijk wanneer twee schattige lieve hondjes acte de présence geven op het toneel.

Flodder

De act Flodder in Lutterdaal, een parodie op het alom bekend Flodder in Amerika, werd opgevoerd door de Raad van 11, compleet met ma Flodder, die niet onderdeed voor actrice Nelly Frijda inclusief bijbehorend stemgeluid. Dat de wijk Luttermolen daarbij werd omgedoopt tot Lutterdaal en als filmset diende voor dit stelletje ongeregeld, de sporthal op film met de grond gelijk werd gemaakt, nemen we maar voor lief. Tijdens de act Don't stop the party bleek dat Dweilorkest Dûvels Geweld , naast het maken van muziek, ook gevoel voor acteren heeft. Zij voerden als chirurgen een ritmische operatie uit op nen vröm voggel. Maar dit multitasken kreeg geen goed einde.

Wielerclub het Remspoor

De gesprekken op Whatsapp van een drietal leden van Wielerclub het Remspoor waren te volgen op de beeldschermen op toneel en in de zaal. Het was een stuk vol droge humor. De fantastische gala werd natuurlijk door de artiesten gebracht, maar evenzoveel vaste medewerkers achter de schermen droegen hun onmisbare steentje bij. Ruim 80 Luttenaren lieten de meer dan duizend bezoekers vier avonden lang genieten.

Graaf Mike en Adjudant Marc, aan wie de gala werd opgedragen, hebben kunnen genieten van een Dûvels mooie avond/middag en dat alles onder hun motto:
Dizze vrömde vöggel kent meka deur en doar, dit wot een Dûvels mooi joar.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid