Nieuws

Het Lossers Kunst Collectief LKC

Het Lossers Kunst Collectief is bij velen onbekend en bestaat toch al sinds het begin van de tachtiger jaren. Door dit artikel wil het LKC de naamsbekendheid  vergroten.

Dit artikel gaat over de stichting die zich ten doel stelt om in de gemeente Losser gelegenheid te geven aan iedereen die behoefte heeft aan een inspirerende werkruimte om met je hoogstpersoonlijke creativiteit Beeldende Kunst-activiteiten te beoefenen, niet op professioneel niveau maar gewoon omdat je het leuk vindt en thuis nou eenmaal geen atelier hebt.

Voor velen is het ook een geweldige manier om sociale contacten te leggen en daarmee je interesses en activiteiten op het gebied van Beeldende Kunst onderling te delen. Maar je kan ook alleen werken. Het is dan ook een open atelier, waar iedereen die betalend deelnemer van het Collectief is terecht kan op tijdstippen die hem of haar het best passen.

In een voormalig schoolgebouw aan de Markeweg 2 in Losser, gehuurd van de gemeente, hebben ze de beschikking over klaslokalen en andere ruimtes en vele door de stichting verworven voorzieningen zoals vele gereedschappen, materialen, schildersezels, etspers, keramiekoven, zuurkast enz.

Deelnemers aan het Collectief houden zich bezig met keramiek, (modeltekenen en schilderen, etsen, glas-in-lood technieken en digitale fotografie. Misschien zijn andere artistieke bezigheden ook nog wel denkbaar. Maar het is geen echte school waar cursus wordt gegeven en het is ook niet toegestaan om er bedrijfsvoering uit te oefenen of anderszins tegen betaling te werken.

 

Er zijn verschillende vormen van lidmaatschap tegen aantrekkelijke contributies.

Vraag bij de secretaris naar informatie als u meer wilt weten. Bij voorkeur via e-mail: lkc.losser@gmail.com maar eventueel ook via 0616843899.

Bij het LKC worden enkele keren per jaar workshops georganiseerd op diverse gebieden.

Met uitzondering van het modeltekenen -elke week een avond, behalve in vakanties- waarvoor men lid moet worden, zijn de workshops voor iedereen toegankelijk.

Voor dit jaar zijn er nog verschillende workshops gepland:

  • Keramiek:                13/10 en 3/11 van 10-12 uur    kosten 30,-
  • Etsen:                      10 /11 van 10-16 uur        kosten 25,-
  • Glas-in-lood is een workshop over twee zaterdagen: 24 /11en 6 /12 van 10-16 uur    kosten 80,-
  • Tekenen/schilderen naaktmodel:     24 /11    van 10-16 uur        kosten 25,-
  • Fotografie, maar hiervoor staat de datum nog niet vast.

Voor de workshops moet u zelf uw lunch meenemen, en vooral ook oude kleren. De kosten kunt u, bij voorkeur contant, voldoen op de dag van de workshop bij de cursusleiding. Tevens is er een open dag gepland op 18 november van 10-12 uur. Dan kunt u eens komen kijken wat en hoe ze hier werken en misschien inspireert dat u ook wel. 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid