Nieuws

Loop Legende Marti ten Kate verzorgt cross-clinic

De organisatie van de Twente Cross Competitie heeft Marti ten Kate bereid gevonden om op 3 november een persoonlijke cross clinic te verzorgen. Hij zal de clinic verzorgen in de Zandbergen te Losser. Hierbij komen verschillende technieken aan bod: klimmen, afdalen, lopen door mul zand, wendbaarheid etc.

Twente Cross Competitie

Marti zal deze clinic verzorgen samen met gediplomeerde trainers van de deelnemende verenigingen binnen de Twente Cross Competitie. Er wordt gewerkt in kleine groepen. De clinic is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Door deze clinic te volgen staat men goed voorbereid aan de start van de Twentse Cross Competitie. Voor deelnemers aan de Twente Cross Competitie wordt de clinic kosteloos aangeboden. ( Nog) niet deelnemers betalen een kleine vergoeding van € 2,00 ter plaatse. Mochten deelnemers aan de clinic zich na afloop alsnog opgeven voor de Twente Cross Competitie, dan is deelname gratis.

De deelnemers aan de clinic verzamelen zich op 3 november om 13.30 uur bij de atletiekbaan van AV-Iphitos, Nilandspad 3 te Losser.

Parkeren op de parkeerplaats aan de Bookholtlaan. Vanaf het verzamelpunt loopt men gezamenlijk naar de Zandbergen. De duur van clinic is ongeveer 1,5 uur. Voor deze clinic dient men zich op te geven via www.twentsecrosscompetitie.  Laat deze unieke mogelijkheid niet aan u voorbijgaan en doe mee aan de clinic en de lopen van de Twentse Cross Competitie.

Twentse Cross Competitie

De Twentse Cross Competitie die bestaat uit in totaal 6 uitdagende cross parcoursen in de mooie Twentse natuur. Deelnemers lopen minimaal 4 wedstrijden en verzamelen punten op basis van hun klassering per wedstrijd. Daarnaast strijden de deelnemende verenigingen onderling voor de titel best presterende cross-vereniging.

AC-Tion uit Enschede heeft de laatste jaren deze titel gewonnen, maar wordt dit seizoen sportief uitgedaagd door de omliggende deelnemende verenigingen. De wedstrijden worden gelopen door afwisselende natuurgebieden en zijn geheel onverhard en kunnen op spikes gelopen worden. Deelname is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus, waarbij de deelnemers wel moeten houden van een sportieve uitdaging. Opgave kan via www.inschrijven.nl of via www.twentsecrosscompetitie.nl


Dinkelloop 11 november

Op 11 november start de Twentse Cross Competitie met de Dinkelloop georganiseerd door atletiekvereniging Iphitos te Losser. Op www:inschrijven.nl kan men zich vooraf inschrijven voor de hele competitie of voor alleen de Dinkelloop.

Op de wedstrijddagen zelf kan men zich ook nog ter plaatse inschrijven voor de wedstrijden vanaf 9.00 uur en tot circa 30 minuten voor de start. De start en finish van de Dinkelcross in Losser is bij het Zaandhoes in de Zandbergen aan de Grensweg te Losser. De verschillende starttijden van deze cross zijn te vinden op www:av-iphitos.nl.  Voor meer informatie over of opgave voor de Twente Cross Competitie zie de website : www.twentsecrosscompetitie.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter. Na een oproep van Hallo Losser voor meer vrijwilligers heb ik me aangemeld.