Nieuws

Landelijk Atelierweekend

In het weekend van 4 en 5 november zijn tijdens het Landelijk Atelierweekend meer dan 250 ateliers verspreid in Nederland geopend voor publiek. Een groeiend landelijk evenement, waarbij er ook in onze regio steeds meer ateliers zijn geopend. Tijdens beide dagen zijn er ook twee ateliers in Losser te bezoeken.

De keramiek werkplaats

Welkom in de Keramiek Werkplaats van Joka Boeke tijdens de landelijke open atelierroute. Joka Boeke in de Keramiek Werkplaats zal dit weekend bezig zijn met het opbouwwerk van haar beelden. Haar uitgangspunt is toegepaste kunst. De behoefte om met klei monumentaal te werken heeft geleid tot de Keramische Banken. Verbondenheid en samenwerking zijn begrippen die vaak het uitgangspunt vormen in haar werk. Door het werken met grove chamotteklei en hoge stooktemperaturen, zijn de banken vorstbestendig. Naast het monumentale werk zijn Koralen een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Joka Boeke is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Keramisten (NVK) 

vooropleiding: AKI enschede  

LocatieNeercasselstraat 72
7581 VT Losser
Overijssel

Openingstijden

Zaterdag:
11:00 - 17:00

Zondag:
11:00 - 17:00

Website www.jokaboeke.nl

Kunstsoorten

Beelden / ruimtelijk werk

Sieraden

Manon Leeflang

Manon Leeflang werkt aan een grote nieuwe serie schilderijen. U kunt haar werkproces volgen, er is veel werk te bezichtigen en zij staat u graag te woord. U bent beide dagen van harte welkom van 11.00- 17.00 uur.

Tijdens het landelijk open atelierweekend bent u van harte welkom in haar atelier in Losser. U kunt kennismaken met het werk en een indruk krijgen van het werkproces.

Vaak schilder ze portretten en figuren van de mensen, dieren maar ook de dingen om haar heen. Aandacht voor schoonheid van het ogenschijnlijk alledaagse, waar we in ons drukke bestaan met groot gemak aan voorbij gaan, is daarin een belangrijk uitgangspunt.

Daarnaast richt ze zich in haar werk sinds enige tijd ook op het onderwerp landschap; dit zijn veelal reële naast herinnerde landschappen uit de directe omgeving van Losser en de tijd dat ze in Friesland heeft gewoond.

Het werk is figuratief, maar heeft ook een abstracte kant. De (olie)verf -met alle eigenschappen van dien- is net zo belangrijk als het voor de hand liggende onderwerp, waarbij er sprake is van een voortdurend onderzoek in de wereld van contrasten. Een duidelijke voorkeur voor uitsneden en een keuze voor een specifiek standpunt versterken daarbij deze abstracte benadering in haar werk.

LocatieMarkeweg 2
7582 BD Losser
Overijssel

Openingstijden:

Zaterdag:
11:00 - 17:00

Zondag:
11:00 - 17:00

Website www.manonleeflang.nl

Kunstsoorten

Schilderijen

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid