Nieuws

Kringloopwinkel “het Ketelhuis” bestaat 5 jaar

Het is alweer 5 jaar geleden dat Jeanette Kuyt het monumentale pand “het Ketelhuis” aan de Pol 43 in Losser ging exploiteren als kringloopwinkel. 

Bloeiend bedrijf

Wat ooit in haar huis als hobby begon is dit inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf dat in de wijde omtrek naam en faam heeft verworven. Over het hoe en waarom vertelt Jeanette met vol enthousiasme:  “Wij werken met een team van vrijwilligers en verzamelen tweedehands spullen en kleding. Dit slaan we op in onze hal van 1200m2 en vanuit daar verkopen wij dit weer.

Ketelhuisfonds

We willen benadrukken dat wij een stichting zijn en dus geen winstoogmerk hebben. De meeropbrengst gaat naar goede doelen. Hiervoor hebben we een Ketelhuisfonds opgericht en zij verlenen financiële bijdragen aan projecten van verenigingen, stichtingen en andere instellingen die binnen de gemeente Losser actief zijn. Dus een ieder die denkt hierop aanspraak te kunnen maken, verwijs ik graag naar de website “stichtingdekringloop.nl”. Hierop staat de gehele procedure. Jeannette,  geboren en getogen in Losser, wil graag kwijt dat niet alles wordt geaccepteerd. Het moet verkoopbaar zijn. Spullen die we niet kunnen gebruiken moeten de mensen weer mee naar huis nemen. Als wij het als afval aannemen en storten, betalen we drie keer het tarief van een particulier en dat gaat dus ten koste van onze opbrengst. Gelukkig begrijpen de meeste mensen dit ook wel.

Nog 5 jaar

Jeanette hoopt op deze voet nog jaren door te kunnen gaan. Het huurcontract loopt nog 5 jaar door en ze hoopt dat de winkel zich verder blijft ontwikkelen. Voor Losser is het in ieder geval weer een prachtig voorbeeld waar vrijwilligerswerk toe kan leiden.

Het team van RTV Losser heeft opnames gemaakt van het jubileum zie video hieronder.
 

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite

Mijn naam is Henri Schuite. Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.