Nieuws

klootschietvereniging Kolkersveld weer op 'eigen baan"

Het natuurgebied is gekocht door Landschap Overijssel van de erven van Heek. Met de start van de competitie kunnen de vijf teams hun thuiswedstrijden op het oude vertrouwde stekkie spelen. 

 

Onderhandelingen

Het huurcontract van de klootschietbaan liep tot 1 januari 2016. De klootschietvereniging is in onderhandeling gegaan met de erven van Heek die met een zeer hoge vraagprijs op de proppen kwamen dit was door de vereniging niet op te brengen . Tijdens de onderhandelingen mocht men de baan gebruiken tot 17 juli.

De klootschieters zijn daarop naar de gemeente gestapt en in gesprek gegaan met wethouder Joop Hassink. De vereniging heeft intussen zelf ook niet stil gezeten en hebben contact gezocht met Landschap Overijssel. Ook liet wethouder Joop Hassink zich niet onbetuigd en legde de situatie uit aan Landschap Overijssel en heeft de vereniging aan alle kanten bij gestaan om tot een goed einde komen.

Daarop is Landschap Overijssel in onderhandeling gegaan met de erven van Heek en heeft het natuurgebied aangekocht voor een veel lager bedrag dan de erven in eerst instantie in gedachten hadden. Het aankoop bedrag blijft alleen bij het Landschap bekend. Uitgangspunt voor het Landschap is, dat sport en natuur een goede combinatie zijn. En dat de bevolking van Losser en Overdinkel kan blijven genieten van dit mooie stukje natuur.

                                                                                                                                                                                            Foto: Eric Polman

Eric Polman  "super blij "

Eric Polman de secretaris van KVKL laat weten namens de vereniging dat ze "super blij zijn" met deze oplossing. "We hebben leden die al 60 jaar op deze baan hebben gegooid en ze zijn zeer gehecht aan deze baan met veel geschiedenis. Zoals we altijd zeggen de mooiste klootschietersbanen van Twente.Ja je leest het goed banen we hebben er 2 naast elkaar dit is uniek in klootschietersland heeft geen enkele vereniging.We organiseren daarom ook vaak wedstrijden voor de Nederlandse klootschiet bond.We moeten wel een garantstelling afgeven voor 15 Jaar.Landschap Overijssel wil zekerheid hebben.

Nieuwe sponsoren en donaties welkom

Wat dat betreft zijn nieuwe sponsoren en donaties welkom.We gaan hiervoor ook nog wat acties op touw zetten.Aanstaande zondag begint de competitie weer.We hadden al andere verenigingen om hulp gevraagd om hun banen te mogen gebruiken.Was allemaal al geregeld.Gelukkig is het niet nodig.Dat is het mooie in deze sport dat alle klootschietverenigingen verenigingen in Losser en Oldenzaal bereid zijn je te helpen als het nodig is.Daar wil ik ze langs deze weg nogmaals voor bedanken.En we zijn blij en dankbaar dat we onze sport weer kunnen uitoefenen op ons mooie Kolkersveld."

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid