Nieuws

Klootschieten, een spel met ballen

In de maanden juni, juli en augustus kan er op elke maandag en woensdag kennis gemaakt worden met het eeuwenoude typisch Twentse spel klootschieten.

Een ervaren klootschieter geeft uitleg over het ontstaan en de spelregels, waarna het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Een kloot is een houten bal, verzwaard met lood en het is de bedoeling om deze op een klootschietbaan van gras en/of zand zo ver mogelijk weg te gooien. Deze sport kan individueel worden beoefend, maar wordt meestal in teamverband gespeeld, waarbij van tevoren wordt afgesproken hoeveel beurten ieder krijgt. Het team dat de kloot het einde van het parcours in zo min mogelijk worpen heeft gegooid is de winnaar.

Het arrangement is mogelijk op maandag- en woensdagmiddag in de maanden juni t/m augustus vanaf 14.30 uur en vindt plaats op het Kolkersveld, een natuurterrein tussen Losser en Overdinkel. Eventueel kan e.e.a. worden gecombineerd met een fietsroute naar de klootschietlocatie die bij de VVV verkrijgbaar is.

De kosten zijn € 6,00 per persoon en is inclusief: deskundige begeleiding, spelmateriaal en twee consumpties. Voor dit arrangement kunt u zich individueel aanmelden, maar is ook geschikt voor (kleine) groepen.

Reserveren kan bij de VVV in De Lutte en Losser, tel: 0541-551160 of vvvdeluttelosser.nl

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor Novel-T als start-up coach. Peter is actief op Twitter en Instagram als "peterlangela".