Nieuws

Klimmen tegen MS: De dag

Ward Zwiers bericht Hallo Losser over zijn challenge fietsen tegen MS. Afgelopen zondag 10 juni was het de dag.

Eerste beklimming

De dag Vanmorgen om 05:30 opgestaan om verder te gaan waar we gisteravond gebleven waren nml pannekoeken eten. Om 06:45 rustig naar de start gefietst waar alle deelnemers die vaker als 2x de berg op gingen zich aan het verzamelen waren. Iets over 7 uur kwam het start schot... 1e beklimming ging goed, binnen 2 uur naar de top. Op de top was het koud dus rap naar Bedoin.

Tweede bekliming

Eenmaal daar aangekomen voelde de temperatuur al niet meer aangenaam. Dus rap weer terug het bos in... vanaf Bedoin is het alleen maar klimmen klimmen.... omdat het warmer en warmer werd ben ik af en toe gestopt bij de verzorgingsposten. Deze beklimming heb ik daardoor net binnen 2,5 uur kunnen doen. Op de top was het alleen maar kouder geworden en er stond inmiddels een behoorlijke wind dus ook hier snel weer weg voor een 3e beklimming.

En dan nummer drie...

Op naar Salt. 25km afdalen wat een genot... beentjes kwamen even tot rust. Snel wat eten en drinken onderweg. Eenmaal in Salt aangekomen kreeg ik de hamer op mijn kop. De temperatuur was inmiddels ergens tussen de 33 en 38gr.. Het eerste stuk ging goed. Lekker tussen de lavendel velden door omhoog. Maar hoe hoger ik kwam des te meer mijn lichaam ging protesteren. Ff door bijten tot aan de verzorgingspost... eenmaal daar aangekomen wist ik het al. “Stoppen”.... luisteren naar je lichaam... dus de laatste 10km heb ik niet kunnen afmaken. Heb dus onderweg mijn doelen moeten bijstellen. Geen 3 beklimmingen maar 2,5. Uiteraard baal je daarvan maar veiligheid etc staat voorop.... Rustig door de organisatie naar de top gebracht waar ik kon beginnen aan de laatste afdaling van de dag. En ja hoor, dan begint het te regenen. Zo onvoorspelbaar is “de kale berg”... Eenmaal terug in het appartement snel onder de douche en even de benen omhoog. Uiteraard ben je achteraf blij dat je dit gedaan hebt. Via klimmen tegen MS, Facebook en Hallo Losser kleine 920,- opgehaald. Alle donateurs nogmaals dank!!!!

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.