Nieuws

Kennismaking hoogheden carnaval Losser

Vrijdagavond 11 januari, omstreeks 20.00 uur kwamen alle Losserse carnavalshoogheden bij elkaar in café Heijdemann aan de Smalmaatstraat te Losser.

Ze waren uitgenodigd door het overkoepelende orgaan de Gaffel Aöskes met de bedoeling om elkaar beter te leren kennen. Het is een informele feestavond voor de hoogheden, hun aanhang de adjudanten en de chauffeurs chauffeuses.

Het betrof de volgende hoogheden.

 

C.V. de Veldmuuskes:

Graaf Wouter en adjudant Mitchell

 

C.V De Bokelbulkes:

Graaf Mathijn I, adjudanten Jan-Hendrik & Rik en Hofchauffeur MathijsC.V. de Tuffelkerlkes:

Baron Niek, adjudant Bonno en Miss Ilse

 

C.V. de Martini Kerlkes

Vorst Marnick en adjudanten Bob & Thies.

 

C.V. de Bosdûvelkes

Graaf Mike en adjudant Marc

 

C.V. de Gaffel Aöskes (overkoepelend carnavalsorgaan gemeente Losser)

Jongerenprins Job met adjudanten Robbert en Thomas

Prins Alex I, adjudanten Guus & Robin en Hofchauffeusse Brenda

Minuut stilte

Aan het begin van de avond werd een minuut stilte gehouden ter ere van de onlangs overleden carnavalist van de C.V. de Bosdûvelkes, Hans Nijhuis. Hij was oud-Graaf Hans III (Nijhuis). Los van het feit dat hij in 1997 de Bosdûvelkes voorging als Hans III en in 2002 de hele carnavalsgemeente Losser voorging als Prins Hans I, heeft hij zich zeer verdienstelijk ingezet voor het carnaval in De Lutte in het algemeen en voor de Bosdûvelkes in het bijzonder. Van september 1997 tot september 2002 was hij voorzitter van deze vereniging. Mede door zijn persoonlijke inzet zag de hofkapel Dûvels Geweld het levenslicht en in 2000 werd bij de opkomst van de nieuwe Graaf een compleet nieuwe Raad van Elf gepresenteerd. Zijn verbindende talent kwam nog meer tot uiting bij de oprichting van de stichting Carnavalsloods De Lutte.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid