Nieuws

Kaartverkoop Eensgezindheid

Maandag 12 maart om 15.00 uur start de kaartverkoop voor de voorstellingen van de christelijke toneelvereniging Eensgezindheid Overdinkel.

De leden van eensgezindheid zijn sinds begin januari druk aan het repeteren om iedereen weer een leuke avond te bezorgen. Ze hebben zelf weer veel plezier tijdens de repetities en er wordt veel gelachen, dat beloofd dus wat tijdens de uitvoeringen. Gespeeld gaat worden: Lang leve het dorpscafé. Een blijspel geschreven door Roelof Steenbergen.Maar liefst 6 uitvoeringen staan er gepland, te weten op:

  • vrijdag 6, zaterdag 7, vrijdag 13 zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 april

Dorpscafé

Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het stuk zich af in de voorzaal van een gezellig dorpscafé.De vaste klanten komen in opstand als de familie van de caféhoudster denkt meer recht te hebben op het café door een erfenis. Wie aan het eind van de avond nog de leiding heeft over het café? Tja daarvoor zou u toch echt naar 1 van de voorstellingen moeten komen.

Rolindeling:

Hennie Poelman-Fluiter, caféhoudster     Barbara Elfrink

Jacob, haar zoon                                     Sander Werger

Evert Poelman, haar zwager                   Henk Maat

Fenna, zijn vrouw                                    Karin Knobbe

Henk-Jan de Boer, ober                          Benno Ekkelboom

Ben Loopstra, postbode                          Lucas Doosje

Truus, zijn vrouw                                     Paulina Kuiper

Carolien, huurt er een kamer                  Margret Roelink

Margot Mazenier, “bier ”inspectrice        Stefanie Misana

Piet Druppie, stamgast                           Niels Bouwhuis

De voorstellingen van Eensgezindheid zijn een begrip in heel Overdinkel en omstreken. Zij staan garant voor een gezellig en betaalbaar avondje uit voor het gehele gezin. Daarom zijn de kaarten veelal binnen heel korte tijd uitverkocht. Want waar kun je nog naar toe voor slechts € 2.50 p.p?

Zo snel mogelijk

Wilt u een avond bijwonen, dan kunt u het beste ook zo snel mogelijk na startdatum kaartverkoop, uw kaartjes bestellen.

  • Dit kan zoals altijd via de: reserveerlijn 0638718345
  • Op de eerste dag zullen ze vanaf 15.00 uur bij de telefoon zitten tot ongeveer 20.00 uur (om 20.00 begint de toneelrepetitie dus helaas zijn ze dan niet meer bereikbaar)
  • Op alle overige dagen kunt u bellen tussen 18.00 en 20.00 uur.
  • Groepen groter dan 8 personen kunnen alleen kaartjes reserveren als deze ook vooraf worden afgehaald en betaald.  Dit kan op vrijdag 16 maart tussen 19.00 en 19.30 uur in het verenigingsgebouw aan de hoofdstraat te Overdinkel
  • Heeft u minder dan 8 kaartjes, dan mag u ze natuurlijk ook vooraf komen afhalen op die vrijdag 16 maart.

Op andere tijdstippen kunt u ook wel proberen te bellen, maar dan kan het zijn dat u niet meteen te woord wordt gestaan. De dames van de kaartverkoop moeten namelijk ook nog werken. Ze zullen proberen om u dan terug te bellen, of anders probeert u het nog een keer? Ook nu zullen de dames weer hun best doen om u goed te woord te staan en u te helpen aan de gewenste kaartjes. 

Omdat voorgaande keren er weleens mensen teleurgesteld waren omdat ze geen kaartjes konden krijgen, omdat de avond die zij graag wilden al vol was of omdat de plaatsen die zij graag wilden niet meer beschikbaar waren, even het volgende:

  • Wellicht is het handig als u meerdere opties voor avonden heeft, zodat de dames u nog wel van kaartjes kunnen voorzien voor een andere avond?
  • Maak het de dames van de reserveringen een beetje makkelijk, denk mee en blijf vriendelijk. Zij doen echt hun best om aan al uw wensen te voldoen.

Wachtlijst

Dan nog een klein verzoekje aan iedereen die kaartjes heeft gereserveerd en door ziekte of om andere onvoorziene redenen niet in staat is om te komen. Zou u dit dan bijtijds willen melden zodat er evt nog een mogelijkheid is om mensen van de wachtlijst blij te maken met deze kaartjes? Soms moeten er mensen teleurgesteld worden omdat de avonden zijn uitverkocht en dan worden er aan de kassa kaartjes ingeleverd omdat iemand niet kan. Heel sneu voor de mensen die graag hadden willen komen. Bovendien is het voor de spelers toch veel prettiger om voor een uitverkochte zaal te spelen.

De voorstellingen vinden plaats in het Ned. Herv. Vereenigingsgebouw, hoofdstraat 147 in Overdinkel. De zaal gaat open om 19.00 uur en het doek gaat open om 20.00 uur. Kom gerust mooi op tijd zodat u nog even een kopje koffie kunt drinken en bij kunt praten met de vele bekenden die u gegarandeerd die avond tegen komt in de zaal.

Graag op tijd

Vooral ook van de grotere groepen wordt het op prijs gesteld dat ze een beetje op tijd komen, en dan met name degene die de kaartjes heeft. Zodat de doorstroom aan de kassa soepel verloopt en de mensen die u naar de plaatsen begeleiden een beetje overzicht houden.

In de pauze is er natuurlijk de gebruikelijke verloting, kosten 0.50 per lot. De opbrengst van deze verloting wordt gebruikt voor de diverse benodigdheden op en rondom het toneel. En om de prijs van de toegangskaartjes zo laag mogelijk te houden. Want dat is iets waar de leden en het bestuur erg op toezien, dat de voorstellingen voor iedereen toegankelijk moet zijn, een gezellig en betaalbaar uitje voor het hele gezin. En natuurlijk is er de gelegenheid om na afloop nog even gezellig na te zitten onder genot van een drankje. En niet te vergeten de traditionele gehaktbal. 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.