Nieuws

Jubileum concert Lossers Overdag Koor

Het Lossers OverdagKoor (LOK) is in september 2012 opgericht door Mirjam Spoelman, o.a  dirigent van het Losserse  Cantica Nova

Doelgroep van het koor zijn mensen die graag zingen, zonder de verplichtingen die andere koren vaak met zich meebrengen. Gewoon, omdat het leuk is om samen te zingen uit een repertoire met voor ieder wat wils. Bovendien op een tijdstip in de middag, voor wie liever overdag zingen dan in de avonduren.

Na een oproep in de plaatselijke  dag- en weekbladen startte ze op donderdagmiddag 13 september meteen al met een groep van achttien personen met de eerste repetitie. Het begin van een succesverhaal.  Inmiddels heeft het koor een grote groei doorgemaakt, naar een kleine vijftig  leden, voor het grootste deel 50+ers. De bezetting is zodanig dat er ook vierstemmig gezongen kan worden, waarbij vooral de bassen en tenoren nog graag plaats bieden aan nieuwe enthousiaste koorleden. De deelnemers komen niet alleen uit Losser, maar ook uit Enschede, Oldenzaal, de Lutte, Overdinkel en Denekamp.

Uitgelaten  stemming

“Er heerste een fijne, haast uitgelaten  stemming tijdens de repetitie toen ik daar op uitnodiging van het koor kwam proeven van de sfeer. Er werd enthousiast gezongen en de aanwijzingen van de dirigent waren inspirerend.  Ik voelde me welkom.”  zegt een aspirant koorlid na het bijwonen van een repetitie.

Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed  aan koorscholing en stemvorming. Het repertoire is zeer afwisselend en bestaat uit canons, evergreens, jaren ’70 pop, musical-hits en volksliederen uit diverse landen. Vanaf november is er ook ruimte voor  mooi en afwisselend kerstrepertoire.  

De repetities zijn op donderdagmiddag van half twee tot half vier, onderbroken door een koffie/thee pauze, waarbij het zelden voorkomt dat er niet voor een jarige gezongen wordt.

Concert

Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum nodigt het koor belangstellenden uit te komen luisteren naar een concertje. De middag is vrij toegankelijk en in de pauze is er thee/koffie (á € 1,00). Op donderdagmiddag 19 oktober om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Schuttersput (bij het zwembad van Losser).
 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.