Nieuws

Jubilarissen De Tukkers in het zonnetje gezet

Afgelopen maandag heeft muziekvereniging De Tukkers tijdens de jaarlijkse ledenvergadering een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Sommige jubilarissen zijn al meer dan 25 jaar en één zelfs 30 jaar lid van het drum- en trompetterkorps.

Jubilarissen.

De jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Hrodl Fraterman die van elk lid een paar leuke anekdotes wist te vertellen. Zo is Rob Oude Wolbers de man al vele jaren de algehele leiding heeft over de Christmas Fair en beheert Ellen Noordkamp ook al weer enkele jaren het secretariaat van de vereniging. Op alle jubilarissen hoopte hij ook in de toekomst een beroep te kunnen blijven doen.

De jubilarissen zijn te zien op bijgaande foto: in de achterste rij van links naar rechts: Gilbert Laarhoven (30 jaar lid), Björn Schoonhagen (5 jaar lid), Maurice Perik (5 jaar lid) en Rob Oude Wolbers (25 jaar lid). Op de voorste rij van links naar rechts de dames: Minke van Huizen (10 jaar lid), Susan Lublinkhof (10 jaar lid) en Ellen Noordkamp (20 jaar lid). Op de foto ontbreekt Richard Hoevers die 15 jaar lid is.

Meer betaalde optredens.

Tijdens de vergadering werd het verslag van de vorige ledenvergadering en het jaarverslag van secretaris Ellen Noordkamp goedgekeurd en behandelde penningmeester Arjan van Huizen de begroting van de vereniging voor het jaar 2015. Hij gaf aan te hopen op wat meer betaalde optredens wat gezien de weer opbloeiende economie mogelijk moet zijn. Ook werden vrijwilligers gevraagd voor het Project Doorlopende Leerlijn dat is opgezet door de Losserse Muziek Federatie (LMF) waarvan De Tukkers deel uitmaken. Dit project is opgezet om leerlingen van de basisscholen in Losser muziekonderwijs te kunnen aanbieden en is een samenwerkingsverband tussen de basisscholen, muziekschool De Sleutel (Fundament) en de LMF.

Verder werd alvast vooruitgekeken naar de aanstaande (mars) optredens in Losser zoals de intocht van de Avondvierdaagse en het concert in Bad Bentheim (2e Pinksterdag). Natuurlijk staat na de zomervakantie ook weer de Breughel op de agenda en zullen in het najaar nog meer optredens volgen. Besloten werd om meer optredens in Losser te gaan verzorgen.

De Tukkerbloazers.

Rudi Menzel gaf verder aan dat de blaaskapel van De Tukkers, de Tukkerbloazers, wederom door de Gaffel Aoskes zijn benaderd om ook het komende jaar weer als “hofkapel van de prins van Losser” hun muzikale kunnen zullen vertonen. Dit zullen ze het komende jaar voor het 4e opvolgende jaar gaan doen. De Tukkerbloazers verzorgen daarvoor in de carnavalsperiode ruim 15 optredens! Al met al zijn zullen De Tukkers dan ook weer vaak actief zijn in Losser en omstreken.

(klik op de foto hieronder voor een grote versie).

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.