Nieuws

Jop brengt sport naar Tanzania

De Lossernaar Jop Engelbertink (1999) gaat 2 maanden naar Tanzania om de Tanzaniaanse jeugd kennis te laten maken met sport. 

Kinderen leren sporten

Jop is 3e jaars student aan de ROC van Twente, opleiding Sport en Bewegen, niveau 4. Jop heeft de richting sport gekozen omdat hij van jongs af aan al gek is op sporten. Hij wil kinderen graag leren sporten en vindt dat, mede door de opkomst van de digitale spelletjes, de sport in het verdomhoekje komt. Op 29 april vertrekt hij met twee medestudenten, Anouk Rikmanspoel uit Tubbergen en Daan Zwierink uit Goor.

Begin schooljaar presentatie

Aan het begin van het schooljaar gaven onderwijzers presentaties in de klassen. Eén daarvan was dit project in Tanzania. Hier was onder de studenten veel animo voor. Uiteindelijk is er in samenwerking met de Nederlander Michiel Vierhout, een Nederlander die samen met zijn echtgenote les geeft in Tanzania, een selectie gemaakt en bleven Jop, Anouk en Daan over. De studenten gaan les geven aan de Tanzania Future Stars Academy een voetbalschool die jongens van 6 T/M 20 jaar als leerlingen hebben. Ze krijgen voetbaltrainingen, voetbalclinics en zullen deelnemen aan voetbaltoernooien.

Door deze ervaringen wordt de mentale en fysieke gezondheid gestimuleerd van deze jongeren. Ook maakt Jop op de Mariado Daycare Nursery  school format maken voor de bewegingsactiviteiten en gymlessen. Een gymles is voor de kinderen daar niet zo vanzelfsprekend zoals dat hier in Nederland wel is. Jop vindt dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Zijn doel is dan ook om dit over te over brengen op de school en dat ze hier wat mee kunnen doen als hij weer weg is.

Geef kansarme kinderen in Tanzania de kans om kennis te maken sport

Om dit te kunnen realiseren vraagt Jop hem te ondersteunen met een (kleine) bijdrage. Je bijdrage zorgt ervoor dat kansarme jongeren op een mooie manier kunnen sporten en daarmee de mentale en fysieke gezondheid wordt gestimuleerd. In de handbagage nemen de studenten al zoveel mogelijk sportattributen mee om die beschikbaar te stellen aan de jeugd daar.

Doneren

Wil je Jop en zijn medestudenten doneren voor dit project, kijk dan op Facebook. Je kunt hiervoor de onderstaande link gebruiken.
https://www.doneeractie.nl/tanzania-future-stars-acadamy/-34592 
 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.