Nieuws

Johan Effing: mooie lenteweek en warme zomer op komst

Hallo Losser weerman Johan Effing voorziet voor de komende week minder koude nachten en mogelijk temperaturen van 20 graden. Ook ziet hij kansen voor een zeer warme zomer.

Voor morgen zit er volgens Effing nog een addertje onder het gras omdat er meer bewolking wordt aangevoerd. "De invloed van de zon is dan wat minder. Maar het blijft meest droog omdat de luchtdruk hoog blijft".

Komende week en daarna.

"Na het weekend maakt de oostenwind plaats voor een zuidelijke stroming" legt de Losserse weerman uit. "Vooral de nachten worden dan minder koud. Als alles zou meewerken dan zou voor het eerst dit jaar de 20 graden kunnen worden gehaald" voorspeld hij.

"Kijken we naar het volgend weekend dan lijken de temperaturen aan de hoge kant te blijven voor de tijd van het jaar. Bij de wisselingen van de luchtsoorten zou er een bui kunnen vallen. De vooruitzichten zien er dus gunstige uit voor vroeg lenteweer".

Zomerhitte.

"Vrijdag was het weer dat prima bij deze tijd van het jaar past. Twente 13.8 en weerstation Losser 14.3 graden" zegt Johan Effing. Volgens de weerman is de luchtdruk weer eens tot boven 1030 hPa opgelopen zoals dat dit jaar al veel vaker is gebeurd.

"Als deze trend zich over deze zomer heen voortzet dan zouden we nog heel wat zomerse dagen tegoed kunnen hebben. Klimatologisch gezien zijn we eigenlijk wel weer toe aan een zeer warme zomer. De laatste was de zomer van 2006 met hier in het oosten 16 hittegolf dagen" aldus Johan Effing.

Kijk voor een dagelijks Lossers weerbericht op de website van Johan Effing: www.weerstationlosser.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.