Nieuws

De jeugd en Excelsior

Muziekvereniging Excelsior geeft een jubileumconcert op 7 juli 2018 in het Openluchttheater Brilmansdennen. Het betreft een concert voor alle onderdelen van Excelsior (orkest, drumband en alle twirlgroepen). De organisatie van dit concert is in het kader van 110 jarig jubileum Excelsior! Het is een concert van Excelsior i.s.m. partyband B-Trix.

Broadway

Het concert begint om 19.30 uur en zal duren tot ongeveer 21.45 uur. Vervolgens wordt het podium omgetoverd voor B-Trix, die tot 01.00 uur de afterparty verzorgt. Het thema van dit concert is Broadway, er komt dan ook veel glitter en glamour voorbij! Het programma bevat veel lichte muziek, musical, Broadway-achtige optredens, ook in combinatie met B-Trix. Belangrijk item is dat de jeugd de toekomst heeft en ook een podium krijgt. Vandaar dat voor de jeugd een belangrijke rol is weggelegd. Rabobank Twente Oost is hoofdsponsor. De gemeente Losser en het Prins Bernardfonds dragen hun steentje ook bij.

De jeugd aan het woord

Woensdagavond 27 juni, ongeveer 14 dagen voor het grote concert, zitten 4 jeugdleden in de bestuurskamer van het muziekgebouw van Excelsior. Het zijn de tweeling Ilse en Anouk Gervink van 10 jaar, Gerjan Vos van 10 jaar en Sem Dalenoord van 8 jaar. Ilse en Anouk zijn twirlers in de twirlgroep waar ook nog 8 andere meisjes in meedoen. Hun belangstelling om mee te doen met twirlen is hoofdzakelijk ontstaan door de aansporingen van opa Albert Gervink die jaren tambour-maître bij Excelsior was. Ze zijn ruim 2 jaar lid van bij de majorettes, zeggen een klein beetje zenuwachtig te zijn, maar denken op het concert heel goed te presteren. Ze repeteren elke maandagavond. Ze doen de Tarzan-Show. Gerjan is al bijna 2 jaar lid van het jeugdorkest en speelt trompet.

Hij heeft het goede voorbeeld van zijn oom gevolgd die bij Excelsior drumt. Een mooi nummer om te spelen vindt hij “Happy” van de zanger Pharrell Williams. Dat is een mooi en vrolijk lied zegt hij. Hij krijgt les van de dirigente van het jeugdorkest Annemarie ten Heggeler. Voor Sem Dalenoord is 7 juli een dubbel feest. ’s Avonds geeft hij een drumsolo tijdens het concert en hij is die dag jarig en wordt 9. Sem zegt dat zijn moeder het nodig vond dat hij ging drummen bij Excelsior. Hij heeft er veel plezier in maar toch kwam er een winterdipje, zoals dat bij muzikanten wel vaker het geval is, maar hij krijgt er nu weer steeds meer plezier in. De solo die hij speelt noemt hij het boogjeslied, vanwege de vele verbindende boogjes die in de uitgeschreven partij voorkomen.

De voorzitter

Henri Brookhuis, de voorzitter van Excelsior, loopt de bestuurskamer ook even binnen. Hij zegt het volgende: “De jeugd speelt een heel belangrijke rol bij Excelsior. Door te investeren in de jeugd, scheppen we een goede toekomst voor Excelsior. Het is niet voor niets dat Excelsior al 110 jaar bestaat. Elke 10 jaar organiseert Excelsior een concert van dit formaat. De kosten zijn vrij hoog, maar door de sponsoring zijn we in staat de toegangsprijs laag te houden. Het wordt een prachtig concert in ons mooi openluchttheater Brilmansdennen.”

Noëlle Damink

Noëlle Damink, bestuurslid, zegt: “Zoals de voorzitter Henri zoeven al zei, investeert Excelsior in de jeugd. Meer dan de helft van de leden zijn jonger dan 35 jaar. Tijdens de het concert in het Brilmansdennen komt de jeugd dan ook heel goed aan bod. Voor de pauze speelt de jeugd drumband, het jeugdorkest en de majorettes. Na de pauze speelt het A-orkest, de drumband en de grotere majorettes. Na het concert komt de band B-Trix op het podium en zal alle gasten uitstekend vermaken. Saillant detail, de instructeur van de drumband, Norbert Bruins, speelt ook in B-Trix”.

Kaarten € 10.- volwassenen, jeugd € 5.-, zijn verkrijgbaar bij eigen leden, Marcel Primera en aan de kassa van het theater.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.