Nieuws

Japanse Duizendknoop rukt op in Losser

Wij ontvingen afgelopen dagen, na het nieuwsbericht dat de Japanse Duizendknoop ook Losser aan het veroveren is, meldingen en foto's dat deze plant op veel openbare plekken is gezien.

Natuurlijk zal deze Japanse Duizendknoop zich ook op particulier terrein bevinden. U bent dan gewaarschuwd dat met de huidige bestrijdingsmiddelen deze plant niet is uit te roeien.

Hierbij foto’s van de Japanse Duizendknoop. De locatie is bij de Barlebecke/Ravenhorsterbrug op het kruispunt Gilderhauserweg NL en Klosterstrasse D. Het betreft het Nederlandse deel. De plant woekert enorm hard voort.

Naast dit bericht van Martin Damhuis en de foto's vanTonny Notkamp, ontvingen wij ook signalen dat de plant enorm woekert op afscheidingen van weilanden aan de Broekhoekweg en de Oldenzaalsestraat rechts, halverwege de Honingloweg en de Veldmatenstraat.

Foto's: Martin Damhuis en Tonny Notkamp

afbeelding van Rob Wegdam

Door: Rob Wegdam

Mijn naam is Rob Wegdam. Samen met mijn vrouw woon ik na ruim 47 jaar in Losser te hebben gewoond nu in Enschede. Na mijn werkzame leven ben ik mij gaan inzetten voor onze gemeenschap. Een van die activiteiten is Hallo Losser. Ik geloof namelijk dat goed communiceren de smeerolie is