Nieuws

Jaarprogramma muziekkoepel Overdinkel is rond

Ook dit jaar is het bestuur van de Stichting muziekkoepel Overdinkel erin geslaagd een mooi jaarprogramma op de planken te zetten. In de muziekkoepel aan de Spinnersweg zullen dit jaar weer honderden muzikanten en zangers hun beste beentje voorzetten.

Op 15 mei trapt het Martinikoor als eerste af. Zij zorgen voor technische hoogstaand concert met liederen uit Rusland, Duitsland en ook Nederland. 24 Mei staan de zangers en zangeressen van IntOmusic in de schijnwerpers van de koepel, terwijl de Oldenzaalse Smartlappenzangers  op 30 mei hun liederen met een lach en een traan ten gehore zullen brengen.

Al vele jaren treden ze al op in de koepel met veel succes. Montana heeft haar optreden vervroegd en zal in juni optreden en wel op de zevende. Een speciale band treedt op 13 juni op: Bigband Gronau met Nederlandse en Duitse muzikanten. Concordia en Crescendo sluiten de maand juni af op respectievelijk 21 en 25 juni.  Voor de zomervakantie heeft het bestuur van de koepel nog twee concerten gepland en wel op 5 juli het Accordeonorkest Losser en  op 10 juli het (kerk)koor Cantica Nova uit Losser.

Na de vakantiestop zal Gert Ekkelboom op 27 september een concert verzorgen. Vorig jaar was het concert van hem het drukbezochte optreden van het hele jaar met honderden liefhebbers. Op zondag 18 november tenslotte is Sinterklaas ’s middags om drie uur te gast in de muziekkoepel, de laatste activiteit van het jaar. Het overgrote deel van de concerten begint om 19.30 uur.

Het onderhoud van de koepel is dit jaar , maar ook vorig jaar,  een punt van bijzondere aandacht voor de Stichting Muziekkoepel Overdinkel. Het bestuur is afhankelijk van sponsoren en bijdragen van de bevolking. Daarom wordt in de week van 2 tot en met 7  juli de jaarlijkse collecte gehouden in het dorp.

Gelukkig geven mensen gul zodat de koepel ook in de toekomst de plek behoudt die het nu heeft in de gemeenschap van Overdinkel.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.