Nieuws

Inschrijven voor De Brueghelstoet en Kinderkramerie

Tijdens het Bruegheliaans Festijn is er twee dagen lang een grote kinderkramerie. En de Brueghel-zondag staat in het teken van de Brueghelstoet. Voor beide evenementen kunt u zich nu te schrijven.

Kinderkramerie LosserKinderkramerie.

Tijdens het Bruegheliaans Festijn is er twee dagen lang, vrijdag en zaterdag, een grote kinderkramerie voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Om het geheel in goede banen te leiden gelden voor de kindervrijmarkt een aantal spelregels en de organisatie gaat er van uit dat de kinderen en zeker ook de volwassenen zich hieraan houden. 

Informatie en een inschrijfformulier vind u via deze link.

De Brueghelstoet.

De zondag van het Breugheliaans Festijn staat in het teken van de Brueghelstoet. De stoet start om 13.00 uur.

Aan deze Internationale stoet doen alle Brueghelgroepen, -artiesten en -verenigingen mee en natuurlijk de Brueghelreus “Sint Martinus“, die met zijn hoogte van 6,4 meter het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de Brueghelstoet is. De toegang tot het Bruegheliaans Festijn is gratis. Er lopen bedelmonniken met de stoet mee die een vrijwillige gift vragen als bijdrage in de kosten.

Informatie en een inschrijfformulier vind u via deze link.

Het Bruegheliaans Festijn.

De komende zomer gaat Losser traditiegetrouw weer drie dagen lang terug in de tijd van de meesterschilder Pieter Brueghel de Oude (± 1525 – 1569). Dit grootschalige festijn met zo’n 100.000 bezoekers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste evenementen in de regio en ver daar buiten.

Artiesten en groepen uit heel het land en zelfs uit België laten de middeleeuwen volop herleven. Wie kent niet de bijzondere taferelen van de meesterschilder, waarbij lugubere en zotte vertoningen vaak de boventoon voeren. Dus eten, drinken en feesten als echte ‘Bruegheliaan’ tussen bedelaars, melaatsen en vechtersbazen is een unieke ervaring.

Uiteraard zullen de marskramers en troubadours niet ontbreken in het sfeervolle decor dat Losser deze dagen biedt. Het Bruegheliaans Festijn vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van de schoolvakantie. En dat is dit jaar van 13 t/m 16 augustus.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor Novel-T als start-up coach. Peter is actief op Twitter en Instagram als "peterlangela".