Nieuws

Informatiebijeenkomst Glane

Op maandag 22 mei houden waterschap Vechtstromen en de gemeente Losser een informatiebijeenkomst voor de herinrichting van het Dinkeldal rondom Glane. De avond staat in het teken van de Visie “Kwaliteitsimpuls Glane / Glane aan de Dinkel” en het concept schetsontwerp voor het deel Duitse grens – Zoekerbrug.

Voorstellen voor dorpsommetjes

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Dorpshuis De Glaan, Gronausestraat 330a in Glane. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom ook voor een kopje koffie of thee.In het recente verleden is er voor en door Glane een aantal rapporten opgesteld waarin ideeën, wensen en mogelijke projecten zijn benoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Dorpsschouw, voorstellen voor dorpsommetjes, een historische puntenrouten en het Dorpsplan Plus Glane.

Herinrichting van het Dinkeldal 

Maar er speelt meer. In een samenhangende visie is door de gemeente opgeschreven welke kansen, ideeën en wensen er zijn en hoe deze elkaar mogelijk kunnen versterken. De herinrichting van het Dinkeldal is één van die kansen.

Het Dinkeldal is aangewezen als Natura2000-gebied. Dat betekent dat waterschap Vechtstromen maatregelen moet nemen om de natuur in stand te houden. Voor het deel tussen de Duitse grens bij Glane en de Hoofdstraat bij Losser is in afstemming met de provincie, gemeente, het waterschap en Staatsbosbeheer een concept schetsontwerp gemaakt. De Dinkel gaat hier (deels) weer meanderen en er komt ruimte voor water en natuur.

Maandagavond 22 mei vertellen wij u graag meer. U bent van harte welkom!

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid