Nieuws

Historische film in Losser gevonden

In Losser een bijzondere historische film gevonden. In de nalatenschap van de familie Snippert, oud-eigenaren van het voormalige Bruids & Stoffenhuis Lisa uit Losser, is een prachtige 18mm-film uit circa 1958 gevonden.

Deze film is destijds door een professionele filmstudio uit Den Haag gemaakt en is wereldwijd verspreid geweest. Het gaat over thuis eigen kleren ontwerpen en maken. De film van enkele minuten speelt zich af in en rondom Losser en bij Hotel Cafe Smit aan de Brinkstraat waar de kleding werd geshowd.

Een uitdaging voor oudere Lossernaren om te kijken en ons te vertellen wie er allemaal op deze film te zien zijn?

De film is inmiddels door Hallo Losser op YouTube geplaatst:

Binnengekomen reacties:


Door: B. Lublinkhof - van der Veen

Opname was in Duivelshof bij de fam. Pleiter. Jan en Gert-jan, twee broers staan op de film. Antje Lublinkhof-Bevers heeft de jurken gemaakt voor mijn dochter. Bob en dochter Nans het danseresje is dochter Ansje. Nans had geloof ik de eerste prijs. Zelf sta ik niet op de film maar Bob en Nans wel.


 

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T. Peter is actief op Twitter als @peterlangela.