Nieuws

Haringparty Losser

Prima opbrengst Haringparty Losser

Scheveningse connectie

Na de opening door Ronald Mollink, voorzitter van ondersteuning carnaval Losser( OCL), nam burgemeester Cia Kroon het woord. Als Scheveningse is haring haar “middle name” zoals ze zelf zei.Jan Riesewijk boodt het vaatje namens de Böggelrieders aan, en nam alvast een voorsprong op de volgende haringparty, die met de Scheveningse connectie van de burgemeester toch wel 3 weken eerder kan plaatsvinden.Na een zeer humoristische speech van Jan kon het bieden, onder leiding van Jeroen Alink beginnen.



Goede doel stichting leergeld

Ton Kremer namens stichting leergeld vertelt dat zij al 250 kinderen in Losser geholpen hebben met hun stichting. Geld voor een fiets, computer, zwemlessen, schoolreisjes is er vaak niet in gezinnen met armoede, ook niet in Losser. De Stichting Leergeld  probeert te voorkomen dat kinderen die in een armoede situatie leven in een sociaal isolement terechtkomen. Dat kan komen doordat zij vanwege onvoldoende (financiële) middelen niet in staat zijn deel te nemen aan activiteiten die voor hun vorming van groot belang zijn. Stichting Leergeld Losser gaat voor een actieve benadering en werkt met goed opgeleide vrijwilligers. Om dit doel te bereiken werkt Leergeld Losser in het verlengde van de landelijke vereniging van Stichtingen Leergeld in Nederland en werkt zij samen met de gemeente Losser.

Goede bieding

Raymond Strikker van Hotel Bloemenbeek bood €1000 om met het vaatje haring naar huis te mogen.De totale opbrengst van de Amerikaanse veiling bedraagt het mooie bedrag van 19.453 euro. Een bedrag waar men trots op mag zijn. Dit bedrag komt tot stand door kleine en grote ondernemers uit de gemeente Losser en daarvoor dank namens de goede doelen. En een deel van het geld gaat ook naar OCL om de nieuwe prinsen carnaval te ondersteunen.



foto's gemaakt door Sietse Smit

 

 

afbeelding van Astrid Kuhlkamp

Door: Astrid Kuhlkamp

Hallo Losser! Als inwoner van Losser wil ik graag mijn steentje bijdragen aan maatschappelijke doelen en daarom ben ik vrijwilliger bij dit platform. Daarnaast heb ik het adviesbureau FoodMarketing4U voor de professionale foodsector.  Ik ben getrouwd en heb ik twee schoolgaande kinderen.