Nieuws

Groene Zondag op Erve Kraesgenberg

Voor de dertiende keer organiseert Groei & Bloei Enschede-Losser op zondag 16 september aan het eind van de zomer en vlak voor het begin van de herfst de Groene Zondag. Ook dit jaar weer op Erve Kraesgenberg in Losser. De Groene Markt staat voornamelijk in het teken van planten, tuinen, tuinieren en de natuur. Net als voorgaande jaren valt er weer van alles te zien en te kopen. 

Groei & Bloei

Op de plantenbeurs verkopen leden van Groei & Bloei planten die ze kweken of over hebben. Anderen van Groei & Bloei maken prachtige bloemstukken en stukjes. Bij de Groei & Bloei 'plantendokter' kunt u terecht met vragen over uw tuin en planten. In hun kraampjes verkopen anderen, ook niet-leden, wat ze zelf gemaakt of verzameld hebben. Dat varieert van voederhuisjes en nestkastjes tot cadeauartikelen, jam, honing thee, kaasjes en ijs, houten speelgoed, glas-in-lood, gebloemde tassen en jasjes en nog veel meer.

De strovlechter en korfvlechter zijn er ook weer. Net als de imker. Ook de Bonsai- en de Hostavereniging zijn present. Jammer genoeg moet de fuchsiavereniging dit jaar verstek laten gaan. De meeste fuchsia's zijn door de hete zomer verbrand of verdroogd.

Jongdierendag LP&KV

Daarnaast worden op het terrein van Erve Kraesgenberg diverse andere activiteiten ontplooid. De Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging houdt weer een jongdierendag.

Noald en Droad

In Erve Kraesgenberg exposeren de dames van "Noald en Droad" wat zij allemaal gemaakt hebben. Merklappen en andere mooie borduurwerken worden tentoongesteld. In de bakkerij wordt brood gebakken en andere vrijwilligers van Erve Kraesgenberg zorgen net als voorgaande jaren voor de gehaktballen. Sinds een paar jaar is een groep mensen met hun zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig. Ook dit jaar verlevendigen zij de Groene Zondag met hun muziek. Tijd en locatie: 11.00 tot 16.00 uur op Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 te Losser. De toegang is gratis.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.