Nieuws

Groei & Bloei druk bezocht

Voor de twaalfde keer organiseerde Groei & Bloei Enschede-Losser op zondag 17 september Groene Zondag op erve Kraesgenberg. Mede door het stralende weer werd de markt druk bezocht.

Deze Groene Markt stond voornamelijk in het teken van planten, tuinen, tuinieren en van wat met de natuur te maken heeft. Net als voorgaande jaren was er weer van alles te zien en te kopen. Op de plantenbeurs verkopen leden van Groei & Bloei planten die ze kweken of over hebben. Bij de Groei & Bloei ‘plantendokter’ kon u terecht met vragen over uw tuin en planten.

Voor elk wat wils

In hun kraampjes verkochten anderen, ook niet-leden, wat ze zelf gemaakt of verzameld hebben. Dat varieerde van bloemstukken, voederhuisjes en nestkastjes tot cadeauartikelen, jam, honing en kaasjes, tuingereedschap, houten speelgoed, glas-in-lood en nog veel meer. Ook de Bonsai- en Fuchsiavereniging, de Hostavereniging en het IVN zijn weer present.

Er is een imker. Vlechters van stro en wilgentenen en een korfvlechter laten zien wat je van stro, wilgentenen en ander materiaal kunt maken.

Pluim- en kleinveekeuring

Daarnaast werden op het terrein van Erve Kraesgenberg diverse andere activiteiten ontplooid zoals de pluim- en kleinveekeuring van de Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging. In de Bakspieker werd brood gebakken. Sinds een paar jaar is een groep mensen met hun zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.