Nieuws

Grand Café Smit tweede sponsor van Niels en Joeri

De twee fietsers Niels en Joeri die deze zomer van L’Estartit in Spanje naar de Losserhof fietsen hebben een tweede sponsor gevonden. Herman Poorthuis en Martine de Jong van Grand café Smit in Losser presenteren begin december hun vernieuwde menukaart waarmee ze het tweetal sponsoren.

Herman Poorthuis: “Wij vonden deze gelegenheid een mooie kans om iets aan het goede doel van Niels en Joeri te doen. Ik heb de vader van Niels goed gekend die destijds in Spanje op tragische wijze is overleden. En we vinden dit een ontzettend mooi goed doel, wat de jongens willen gaan doen. Op de nieuwe dinerkaart zijn de vertrouwde gerechten op blijven staan, maar zijn ook hele mooie lekkere nieuwe gerechten toegevoegd. Nu we zelf ijs maken in onze ijssalon De Koale Kant, hebben we onze dessertkaart ook uitgebreid met heerlijke desserten.

In de week van 2 tot en met 9 december kunnen onze gasten kennismaken met onze nieuwe dinerkaart. Van de omzet welke wij in ons restaurant omzetten in de periode van 2 tot en met 9 december doneren wij 10% aan het goede doel van Niels en Joeri.”

IJssalon de Koale Kant

Dit is nog niet alles wat Herman en Martine doen. Met de opening van het nieuwe ijsseizoen, medio maart, komt er een speciaal soort ijs, St. Goal IJs, waarvan de gehele opbrengst ten goede van het goede doel van Niels en Joeri zal komen. Dit St. Goal ijs zal ook samengesteld worden in overleg met Niels en Joeri.

Doel van Niels en Joeri

Het doel van de fietsers en begeleiders Sander Werger en Sanne Bons is, om een bedrag van minimaal 10 000 euro bij elkaar te fietsen, dat geheel ten goede komt van de stichting GOAL. Een bedrag van 1250 euro is al binnen. De stichting GOAL heeft ook een site op facebook.

Via de volgende link wordt het duidelijk op welke manier je kunt doneren https://www.doneeractie.nl/op-de-fiets-van-l-39-estartit-naar-losser/-30926.   

Losserhof

De Losserhof is ook aangesloten bij de stichting GOAL en dus een perfecte locatie om deze reis te eindigen. Het gezelschap zal aankomen op de dag dat ''Le Tour de GOAL'' ook wordt verreden, namelijk 11 juli 2019. Dit is een tour waarbij een peloton wielrenners van instelling naar instelling fietsen om ouderen en gehandicapten in beweging te krijgen en geld op te halen voor de stichting GOAL. Dit jaar zal de start en finish van deze tour op de Losserhof zijn, evenals de finish van Niels en Joeri. "We hopen op een fantastische, indrukwekkende, gedenkwaardige reis." zegt Niels.

Foto

Op de foto staan Martine de Jong, Niels en Herman Poorthuis. Joeri had een flinke griep te verwerken en lag op het moment van de opname in zijn bed.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.