Nieuws

Graduatie-examens Judoka's

Afgelopen weekend werden bij Judo Losser de graduatie-examens afgenomen

Iedereen geslaagd

Vijftig judoka’s kwamen een hogere slip of band ophalen. Iedereen slaagde. Een honderd procent score is een compliment waard aan alle judoka’s en natuurlijk de diverse leraren. De kennis van de verschillende worpen en technieken en uitvoering hiervan werd netjes en volgens de regels uitgevoerd. Volgens secretaris Eelke Douma is dit een bevestiging dat het technisch niveau van Judo Losser op het juiste peil zit.

Opmerkelijk waren de vele  examens witte band gele of oranje slip van de berengroep. Elf jongens en meisjes in de leeftijd van (bijna) vier tot zes jaar kwamen nerveus de mat op. Zij voerde de opdrachten van trainer Danny Laarman zorgvuldig uit en de examinatoren langs de rand van de mat noteerden voldoendes in het examenboek. Aan het eind van de les kregen allen naast hun eerste slip een heus berendiploma en was het applaus van de vele ouders niet van de lucht.

Op vrijdagavond behaalden Jesse ter Bekke en Krijn van Dijk hun blauwe band terwijl Sjoerd Manders de1e kyu (bruine band) behaalden. Twee vaders die vorig jaar in de Technische Judoles op vrijdagavond zijn ingestroomd gingen op voor hun tweede band. Na een vlekkeloos examen krijgen zij van hoofdtrainer Rene Bogaarts de oranje band omgeknoopt.

De tientallen judoka’s die daarna voor gele, oranje, groene, blauwe, bruine slippen of banden opgingen lieten zien wat ze kunnen en kennen. Trainer Robin Peters, geflankeerd door Dennis Eulderink, Ritchell Konter, Siebe Douma, Peter Speerstra, Niek Veenendaal en Britt Holkenbrink  waren onder de indruk. De vele uren van oefenen op valbreken, heupworpen, houdgrepen, schouderworpen en kanteltechnieken bleken niet voor niets te zijn geweest. 

Nieuwe berengroep

Een deel van de groep berenjudoka’s stroomt door naar de reguliere lessen waardoor er ruimte is voor nieuwe berenjudoka’s. Jongens en meisjes van (bijna) 4 en 5 jaar oud kunnen in september 2018 drie keer meedoen met de proeflessen. Hiervoor kunnen zij zich opgeven door een mail te sturen naar info@judolosser.nl. Meer informatie en de examen-uitslagen zijn na te lezen op www.judolosser.nl

Afsluitend spettertoernooi

Op 14 december a.s. juli wordt het judojaar 2017-2018 afgesloten met het Spettertoernooi in vakantiesfeer. Van 09.00 tot 12.00 uur zullen een dikke 50 judoka’s het tegen elkaar opnemen op de tatami. Meedoen is belangrijker dan winnen waardoor na elk blok alle judoka’s met een winnaarsprijs naar huis gaan. Een vakantielekkernij en een drankje maken de vakantiesfeer af. Wie wil komen kijken is van harte welkom in de kleine zaal van sporthal De Fakkel

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.