Nieuws

Goedgemutst naar de dierentuin in Nordhorn

Bewoners van Maartenstede, Oldenhove en Leurinkshof gingen vandaag naar de dierentuin in Nordhorn.

Dinsdagmorgen 20 juni stromen twee grote bussen en wat kleinere rolstoelbusjes vol met goedgemutste bewoners van Maartenstede, Oldenhove en Leurinkshof. Op het plein aan de Vicarystraat is men bezig de tent op te bouwen voor 4 dagen feest van Losser Sociaal, dat donderdag begint.

Fantastisch weer, mogelijk iets te warm, viel het gezelschap ten deel. Het doel is de dierentuin in Nordhorn. In totaal, inclusief vrijwilligers en verzorgenden, maar liefst 140 personen die een dagje gaan genieten, niet ver van huis, in de mooie parkachtige dierentuin net over de grens in Duitsland.

Goedgemutst naar de dierentuin in Nordhorn

Alles loopt gesmeerd alsof het een militaire actie is. Bij aankomst wordt de groep in drieën gedeeld. Er is een blauwe, een rode en een witte groep. De reden hiervan is dat het restaurant van de dierentuin geen 140 personen in één keer aan kan.

Dus wordt er gegeten in drie ploegen. Patat, vergezeld van een schnitzel naturel, zigeunerschnitzel of een schnitzel met champignonsaus, is het menu.

Alsof ’t een schoolreisje is

Eén van de dames roept enthousiast: “Alsof het een schoolreisje is.” Door de parkachtige schaduwrijke dierentuin waait een koele bries die het verblijf zeer aangenaam maakt. De bewoners en de begeleiders genieten van de dieren. Ze voeren de dieren waar dat mag en genieten van de al dan niet uitheemse dieren. Vervolgens is er koffie met gebak dat weer in drie ploegen genuttigd wordt.

Goedgemutst naar de dierentuin in Nordhorn

Hoezo dierentuin Nordhorn

De inmiddels welbekende en Koninklijk onderscheiden Ferdi de Boer is samen met zijn vrouw Tiny de aanstichter van dit gebeuren. Zoals bekend verzameld Ferdi oude metalen. Van de opbrengst spendeert hij alles aan goede doelen.

Dit is één zo’n goed doel. Ferdi gaat er volgend jaar helaas mee stoppen want de werkzaamheden die dit verzamelen, en alles wat er mee van doen heeft, worden hem te veel. “Volgen jaar wordt ik 70 jaar en dan vind ik het welletjes. Mijn leeftijd gaat mij natuurlijk ook parten spelen.“ zegt hij.

Goedgemutst naar de dierentuin in Nordhorn

De vorige week hebben de bewoners van Tiekerhook in Overdinkel eenzelfde dag in de dierentuin meegemaakt. Hier waren, inclusief de vrijwilligers en verzorgenden 50 personen aanwezig. Kortom hebben bijna 200 mensen genoten van de opbrengst van de oude metalen van Ferdi.

Goedgemutst naar de dierentuin in Nordhorn

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.