Nieuws

Glasvezel buitenaf

Campagne ‘Glasvezel buitenaf’ van start in Zuidoost Twente. Bewoners worden ingelicht over glasvezel tijdens informatieavonden

Aanmelden

Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van Zuidoost Twente. Deze week is de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ van start gegaan in Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser. Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 10 juli 2017 aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden zes informatieavonden georganiseerd. De campagne Glasvezel buitenaf is een initiatief van Communication & Infrastructure Fund (CIF). In totaal gaat het om ruim 4.300 huishoudens en bedrijven.

Aanmelden voor glasvezel kan tot 10 juli 2017 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten. Als minimaal 50% van de adressen zich inschrijft, krijgt de aanleg van glasvezel een ‘go’. Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode van 10 juli 2017 alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten.

Informatieavonden

Binnenkort valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Datum Plaats Locatie 08-mei Haaksbergen Het Hagen 09-mei Beckum Wapen van Beckum 10-mei Enschede Hoge Boekel 11-mei Buurse Eetcafé Winkelman 15-mei De Lutte De Vereeniging 16-mei Enschede De Grolsch Veste.

Meer informatie over de data en tijden: glasvezelbuitenaf.nl

Vraag glasvezel buitengebied groot Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes die CIF in het oosten van het land heeft gevoerd. Eerder al zeiden inwoners van andere Twente buitengebieden, zoals Borne, Dinkelland, Hof van Twente en Oldenzaal ‘ja’ tegen glasvezel. In alle gebieden is het benodigde percentage van 50% gehaald en is de aanleg in volle gang. Stichting TwenteGlas, hét bewonersinitatief van de gemeenten Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser, zet zich ook volop in voor de aanleg van glasvezel in Zuidoost Twente. “Voor de economische en sociale ontwikkeling van de buitengebieden in onze regio is glasvezel van enorm groot belang. De behoefte aan een snellere internetverbinding is nu al groot en zal alleen nog maar verder toenemen. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de laatste buitengebieden in Twente binnenkort beschikken over een snelle, veilige en betrouwbare verbinding. Helemaal toekomstproof met glasvezel.’’

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.