nieuws

18 april 2024, 12:26

Op woensdag 17 april heeft de schoolsportcommissie wederom het voetbaltoernooi voor de basisschooljeugd uit de gemeente Losser georganiseerd. Op de velden van S.V Losser werd gestreden om het kampioenschap van de gemeente Losser. De kampioenen zullen onze gemeente vertegenwoordigen tijdens de Twentse voetbal kampioenschappen later dit schooljaar.

18 april 2024, 11:20

Toneelvereniging De Rommelpot voert het stuk "Pronk of Pröttel" op 10,11 en 12 mei 2024 in Stadstheater De Bond te Oldenzaal. Kaarten zijn te reserveren via https://www.stadstheaterdebond.nl/.../10-05-2024-20-15

18 april 2024, 11:03

Komend Hemelvaart-weekend speelt Lossernaar Tom Muller een van de hoofdrollen in het vervolg van Robin Hood in Hertme, genaamd "Robin Hood en de roerige reünie". Na de succesvolle en volledig uitverkochte eerste versie van 7 jaar geleden komt Robin Hood terug voor nieuwe avonturen in het schitterende Openluchttheater Hertme. 

18 april 2024, 10:44

Het Jeugdjournaal door RTV-Losser van week 16.

17 april 2024, 18:17

Vrijdag 19 april is het weer zover. Dan gaan de bewoners van de Twentse Zorgcentra het “Sander Boschkertoernooi” weer voetballen met de selectie van FC Twente. Dit jaar de 20e editie, dus een lustrum. Het evenement vindt plaats op vrijdag 19 april van 13:45 tot 15:45 uur op het trainingscomplex FC Twente (achter FBK stadion), Kuipersdijk 46 Hengelo.

17 april 2024, 18:01

Op Hemelvaartsdag, 9 mei wordt u om 7.00 uur uitgenodigd deel te nemen aan de gezamenlijke wandeling van ruim 1½ uur. Op deze tijd wordt gestart met ‘het dauwtrappen’, waarbij de organisatie veronderstelt dat op dit tijdstip het hele gezin, dus jong en oud, kan deelnemen.

17 april 2024, 17:50

Afgelopen weekend hield Paardensport Vereniging Martiniruiters officiële wedstrijden in haar Martinihoeve aan de Oaleweg 1 in Losser. wedstrijden in haar Martinihoeve aan de Oaleweg 1 in Losser. Zaterdag was er een officiële KNHS dressuurwedstrijd waarbij het maximale aantal combinaties aan de start verscheen. De animo voor deze wedstrijd was zo groot dat er de volgende keer een extra dag gepland zal worden. Zondag was er een Bixie dressuur- en springwedstrijd voor ruiters in de leeftijd van 4 – 12 jaar. 

17 april 2024, 14:03

Maak op 14 of 21 mei met een natuurgids van IVN Oldenzaal/Losser e.o. een verrassende avondwandeling door het mooie natuurgebied van Elfterheurne. Een coulissen landschap met bos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige kruidenrijke natte hooilanden met wilde planten die nu in volle bloei staan, o.a. de orchideeën. Eveneens is de kans groot om een ree en vogels te spotten. Tijdens deze excursie is er aandacht voor de geschiedenis van de omgeving. Vergeet je fototoestel niet voor de mooiste kiekjes.

17 april 2024, 13:48

Prikkel je zintuigen in het Dinkeldal en de Zandbergen. Zie, ruik en hoor de natuur in ons Dinkeldal, wandel mee met IVN-natuurgidsen op 4 of 8 mei. Ze lopen langs het zwembad, de Bleek, langs waterzuivering en Oelermars en ontmoeten steeds de Dinkel. Het is een activiteit in het kader van de Twentse waterweken.

17 april 2024, 13:34

De gemeenteraad van Losser heeft dinsdagavond 16 april een positief advies gegeven op de vergunningsaanvraag van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) voor de tijdelijke opvang van asielzoekers in hotel Dinkeloord bij Beuningen. De volgende stap is de ondertekening van de bestuursovereenkomst tussen COA en gemeente. Pas daarna kan de vergunning worden verleend. 

16 april 2024, 18:08

Burgerforum heeft het college van Burgemeester en Wethouders 3 vragen gesteld over de kruising Gronausestraat-Muchtweg naar aanleiding van een ernstig ongeval. Uit de antwoorden valt op te maken dat zowel het college van B&W als de politie de kruising veilig vinden. Het is nu de vraag of de gemeenteraad genoegen neemt met de antwoorden of toch tot actie overgaat.

Onderstaand de vragen van Burgerforum en de antwoorden van B&W.

16 april 2024, 17:10

Jan Engel neemt de plaats in van Jaimi van Essen, die naar Deventer is vertrokken. Op dinsdag 4 april gaf hij een interview aan ondergetekende.

15 april 2024, 22:12

Op woensdag 24 april gaat het seizoen 2024 van de Stichting Muziekkoepel van start. The Classixx Live Band zal dan voor het eerst optreden in het Dinkeldorp. De vijfkoppige band komt uit Hengelo bestaat al vele jaren en gaat het publiek zeker verrassen. 

15 april 2024, 22:05

Op woensdag 17 april zal er oud-papier worden opgehaald door KBS Veldzijde.

15 april 2024, 21:57

Vier vrouwen en tweeëntwintig mannen hebben bij de commissaris van de Koning Andries Heidema gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van Losser. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 35 en 65 jaar. Het merendeel van hen heeft nu al een hoofdfunctie in het openbaar bestuur.

15 april 2024, 13:15

Ook dit jaar is het bestuur van de Stichting muziekkoepel Overdinkel erin geslaagd een  gevarieerd jaarprogramma op de planken te plannen. In de muziekkoepel aan de Spinnersweg zullen dit jaar weer honderden muzikanten en zangers hun talenten laten zien en horen aan het Overdinkelse publiek.

15 april 2024, 12:53

Zaterdagavond vond, in het bijzijn van zijn familie, bestuur en diverse leden van Combinatie'64 de afscheidswedstrijd van Gerard Kleinhaarhuis plaats. Hij stopt na 53 jaar als bondsscheidsrechter handbal. Het was voor hem een onvergetelijke avond met dank aan de damesteams van De Lutte en BWO. Hij kreeg mooie cadeaus van onder andere het bestuur HV Combinatie’64, het N.H.V, de teams De Lutte en BWO en de vereniging De Lutte.

15 april 2024, 12:41

Samen is het altijd leuker. En als Koningsdag op de laatste zaterdag van de maand valt, slaan de Boerenmarkt en het Oranje Comité de handen graag ineen. Een ding is zeker: het wordt een gezellige boel op 27 april in het centrum van Losser. Wat is er allemaal te doen? De maandelijkse boerenmarkt met tal van kramen, alle winkels en terrassen zijn open plus op het Raadhuisplein worden de Koningsspelen voor de jeugd georganiseerd.

14 april 2024, 21:50

De carnavalsvereniging de Martini Kerlkes uit Losser hebben afgelopen vrijdag afscheid genomen van hun voorzitter Mark Ekkelboom. Mark Ekkelboom was 11 jaar bestuurslid van de Martini Kerlkes waarvan 7 jaar als voorzitter. Tijdens de jaarvergadering heeft hij afscheid genomen van zijn functie als voorzitter en tevens zijn bestuursfunctie neergelegdDe leden van de Martini Kerlkes hebben deze avond Marieke Haulo gekozen tot nieuwe voorzitter van de Martini Kerlkes. 

13 april 2024, 20:44

De Tourist info heeft een nieuwe locatie in Losser gevonden. Het informatiepunt was twee jaar gevestigd bij “Uit in Twente” aan het Martinusplein. Na de recente verhuizing van het bedrijf naar de Steenfabriek ging de Tourist info op zoek naar een nieuwe locatie omdat ze graag in het centrum wilden blijven. De keuze is hierbij gevallen op  een voormalige nagelstudio naast slijterij ’t Raedthuys aan de Sint Maartenstraat 59. Een mooie centrale locatie en de ondernemers Theo en Monique de Kinkelder zijn al jaren in Losser gevestigd en hebben veel affiniteit met Losser,  toerisme en de natuur. De Tourist info is dan ook bij met deze samenwerking, zodat de organisatie voor de komende jaren weer een vast informatiepunt lijkt  te hebben.

Pagina's