Nieuws

Het Gilde Losser zelfstandig verder

Op woensdag 17 oktober 2018 jl. ondertekenden Joop Küpers als voorzitter van Stichting het Gilde Losser en Ans Dijkhuijs als bestuurder van stichting Fundament in het bijzijn van wethouder Anja Prins als getuige de overdracht van de verantwoordelijkheid van het Gilde.

Het was een zeer geanimeerde bijeenkomst met veel vrijwilligers aanwezig die allemaal even trots hun bijdrage leverden.

Het Gilde is als activiteit onder stichting Fundament – welzijn (voorheen Cluster) ruim 25 jaar geleden van start gegaan. In al die jaren hebben vrijwilligers invulling gegeven aan de uitvoering van de activiteiten. Sinds de start van het Repair café blijken zij in staat om het Gilde ook financieel zelfstandig te continueren. Het Gilde is het “activiteit” jasje ontgroeit en zal vanaf 20 oktober 2018 door het leven gaan als Stichting “het Gilde Losser”.

Ans Dijkhuijs stelt dat activiteiten die door Fundament met vrijwilligers worden ontwikkeld altijd zoveel mogelijk zelfstandig door henzelf worden uitgevoerd. Dat dit leidt tot een formele verzelfstandiging en een eigen bestuur is een felicitatie waard. De activiteiten van het Gilde en het Repair café zijn ondertussen een vaste waarde in de Losserse samenleving. Velen weten de weg te vinden naar de werkplaats en naar de deskundigen die reparaties aan zeer diverse apparaten uitvoeren.

Voor alle vrijwilligers van het Gilde is dit een belangrijk moment en de ultieme waardering voor het werk dat zij al die jaren met veel liefde hebben verzet en in toekomst zelfstandig verder willen voortzetten.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.