Nieuws

Gigafeest in Brilmansdennen

Zaterdagmiddag 20 april was er een giga feest in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Net zoals vorig jaar georganiseerd door Tiny en Ferdie de Boer en bekostigd met de financiën die zijn opgebracht door het inzamelen van oude metalen. Maar liefst 550 waren uitgenodigd door Tiny en Ferdie. De bezoekers waren de bewoners en/of gebruikers van de verzorgingshuizen de stichting Sint Maarten, Aveleijn, de Losserhof, het Bouwhuis, de van den Bent Stichting en zorgboerderijen.

Artiesten

Als eerste traden de Twentse Toppers op die al meteen heel veel bijval kregen van het publiek. Een repertoire dat was afgestemd op de bezoekers. Feest der herkenbaarheid met bekende meezingers. Daarna kwam Johny and the Gangsters die met een grote Amerikaans slee het podium op kwamen rijden. Hilariteit alom. Een prachtig gezicht. De mannen deden hun act op de Amerikaans slee. Rock around the clock. Geweldig geluid en een geweldig optreden. In hun act traden ook the Pointer Sisters op. Het trio werd voor deze gelegenheid gevormd door drie dames uit het publiek, waaronder Cia Kroon de burgemeester van Losser. Samen met de bandleden brachten ze Romeo and Juliet ten gehore en dat klonk als een klok.

Nadat Johny en zijn Gangsters waren weggereden kwam onze Losserse Merel op het podium en wist met haar repertoire de meezingers natuur weer op haar hand te krijgen. Merel is zeer geliefd onder het aanwezige publiek. Ze zong ook enkele verzoeknummers. En daarna kwam Jannes die ook heel veel fans aantrof in het Brilmansdennen. In korte tijd was het theater bijna leeg en het podium barstens vol. Iedereen wil samen met Jannes zingen en met hem op de foto. En alle respect voor de artiesten die op een geweldige manier met hun publiek omgaan.

De inwendige mens

Tiny en Ferdie hadden uiteraard ook aan de inwendige mens gedacht. Vooral de drankjes waren in trek vanwege het stralende warme weer, Maar ook waren er poffertjes van Merel Events, ijs van van der Poel, loempiaatjes van de Orchidee, snacks en patat van Opperman catering. De familie Teussing verzorgde, voor degene die dat leuk vond, de schmink. En alles was gratis voor alle bezoekers.

Vervolg

Ferdie zei na afloop dat hij zeer tevreden was over middag en dat hij er zelf ook van had genoten. Volgend jaar komt er nog zo’n middag. Er zijn nog steeds gelden over om voor dit soort gelegenheden, maar ook enkele andere, te besteden.

Was Ferdie tevreden? Sietse vroeg het Ferdi na afloop in onderstaande vlog

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.