Nieuws

Giga feest in Brilmansdennen

Zaterdagmiddag 28 april was het openluchttheater Brilmansdennen het decor voor een gigantisch mooi feest. Een feest georganiseerd door Ferdi de Boer en zijn handlangers.

Betaalt uit de opbrengsten van oude metalen. Een feest voor ruim 350 personen met hun begeleiders. Bewoners van de Twentse zorgcentra, waaronder de Losserhof, Almelo en het Bouwhuis, Aveleijn, en de Stichting ‘tWinlo Losser en een aantal bewoners van de zorggroep St. Maarten.

Versnaperingen en drankjes gratis

Er stond een frituurwagen van Opperman catering met friet, kroketten en frikandellen. Er was ijs van van der Poel. Alle drankjes waren gratis. Merel Events bakte poffertjes. En Annet Teussink schminkte diegene die dat leuk vonden.

Voorprogramma

Het voorprogramma begon met een optreden van Merel uit Losser. Ze kreeg de stemming er direct in en het publiek deed mee. Het spreekwoordelijke dak ging er af. Vervolgens kwam Niek van der Schee op het podium. De bezoekers dromden om hem heen. Op het laatst was er meer publiek op het podium dan op de zitbanken in het theater. Martin Ankoné trad op als André Hazes en later als Martin Ankoné. Ook een groot succes. Later zong hij samen met Nick Lucas nog een paar prachtige liedjes. De Tukkerbloasers sloten het voorprogramma af met spetterende blaasmuziek waarbij niemand op de stoel bleef zitten. De pauzes werden opgevuld door dj Ruben.

Jannes

Jannes kwam, zag en overwon. Het podium werd te klein op kwam. Bijna iedereen ging het podium op. En wat gaat deze man verschrikkelijk leuk met deze mensen om. Hij vraagt wat ze horen willen en laat ze ook gewoon aan het woord. Hij heeft zelf een woordje voor iedereen. De polonaise ging door het hele theater. Wat een stemming. Wat een feest voor deze mensen. Het programma was natuurlijk ook bestemd voor deze mensen. Mensen die vrijwel alle nummers mee konden zingen. Een repertoire dat op hun lijf geschreven is.

Burgemeester Cia Kroon was ook ter plaatse om te zien hoe alles verliep. Ze vond het uiteraard prachtig en liep gezellig mee in de polonaise.

Dank

Ferdi de Boer werd natuurlijk bedankt voor deze grootse geste. Omdat hij en Erwin van der Woning zoveel energie en tijd in het project had gestoken, kregen beide een klok aangeboden. Thijs Fleer van Tuffel FM en Erwin van der Woning kondigden de artiesten aan. Kortom een zeer geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is. En die herhaling komt. Ferdi heeft geld gereserveerd om dit volgend jaar nog eens over te doen.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.