Nieuws

Gezamenlijke kerkdienst op 31 oktober: 500 jaar Reformatie

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Daarmee begon een vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld fundamenteel heeft veranderd.

De protestantse gemeenten uit Glanerbrug, Losser en Overdinkel houden op 31 oktober een gezamenlijke kerkdienst waarin ze 500 jaar Reformatie herdenken en vieren. Het is een dienst waarin herdacht wordt wat het Luthers gedachtengoed teweeg heeft gebracht. Luther wilde de kerk hervormen, geen nieuwe kerk stichten. Toch leidde de Reformatie tot een breuk met de Rooms-Katholieke kerk.

Maar de protestantse gemeente wil ook het goede vieren wat 500 jaar Reformatie voor hen betekent: een blijvende kritische bezinning op de roeping van de kerk en een voortdurend terugkeren naar de Bijbel als bron van het geloof.

In de kerkdienst op dinsdag 31 oktober wil men bij die beide kanten van 500 jaar Reformatie stil staan. Het thema van de dienst is: “Hier sta ik, ik kan niet anders”. De voorbereiding is in handen van gemeenteleden van de protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel.

  • Aanvangstijd: 19.30 uur.
  • De dienst wordt gehouden in de Nederlands Hervormde kerk, Gronausestraat 1200 te Glanerbrug. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. U bent allen van harte welkom!

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid