Nieuws

Geslaagde midwinterwandeling

Gisteren op vrijdag 22 december was er in Losser een verlichte midwinterwandeling wandeling

Aole Toorn

Er kon gestart worden vanaf de aole toorn. Er was een warm welkom door de klanken van de advents bloazers Losser en de kerstman. Zo’n 140 deelnemers waaronder veel kinderen met lampions beginnen aan de tocht die georganiseerd is door de VVV Losser- de Lutte-Beuningen. Veel VVV vrijwilligers zijn druk in de weer om de vele waxine lichtjes aan te steken, om het wandelpad te verlichten.

In het donker klinken de sonore klanken van de aolen roap door het dorp Losser. De eerste stop is in de Maria Geboorte kerk. De deelnemers kunnen naar een kerstsprookje luisteren. Dit is een kerstsprookje met echte Losserse elementen geschreven door Sietse Smit. Deze staat in een geheel engelse stijl gekleed zijn sprookje met verve te vertellen. Het sprookje is ook te lezen op onze site( klik hier). De  tocht gaat verder langs de Bleek. De plek is al bijzonder, door de aankleding van de lichtjes krijgt het een mystieke aanblik.

Glühwein of chocolademelk

Dan verder, op naar het cultuurpark Erve Kraesgenberg. De warme chocolademelk of glühwein dampt al lekker. De Losserse Advent Blaozers geven uitleg over het midwinterhoorn blazen. Paul Wiggers vertelt met passie het verhaal. Ondertussen worden mensen uitgenodigd om te blazen. Zeker de jonge garde wil het een keer proberen. Zij worden dan ook gevraagd om een keer te komen oefenen. Dit zou een mooie oude traditie in ere houden.

Vanaf de Kraesgenberg weer richting het centrum van Losser. Op verschillende plekken langs de route brandt het hout in de vuurkorven. Dit op verzoek van de VVV ze hebben het gevraagd aan de aanwonenden langs de route. Het is een zeer geslaagde tocht geeft Elke Roolvink aan, en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid