Nieuws

Geslaagd voorjaarsconcert Martinikoor

Het mooie weer van afgelopen zondag zou misschien wel de grootste spelbreker voor het voorjaarsconcert van het Martinikoor in het klooster Bardel kunnen worden. Maar deze twijfels bleken gelukkig ongegrond.

Voor een goed gevulde kloosterkerk werkte het koor o.l.v. dirigent Paul Kempers een prima muzikaal programma af. Het koor opende met “het Monnikenkoor van Verdi”, gevolgd door een drietal Russisch Byzantijnse liederen van Bortnianski. Vervolgens brachten de mannen een aantal Latijnse liederen, waaronder het Pater Noster van de Klerk, Ave Verum van Viadana en het Poolse marialied Gaude Mater.

In het eerste intermezzo speelde klassiek gitarist Gerd Maurer o.a. het Jesu meine Freude van Bach. In het tweede koorgedeelte koos het Martinikoor voor een Frans repertoire.

O.l.v. Paul Kempers op piano opende het koor met Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré, waarna Seigneur en O mes tres chers Freres van Francis Poulenc ten gehore werden gebracht.

Het Franse blok werd afgesloten met het prachtige “Le Vent”. In het tweede intermezzo bracht Gerd Maurer de nummers The Shadow of your smile van Jonny Mandel en Cavatina van Stanley Myers op gitaar.

Het slot van het concert was voor het Martinikoor. Het bekende lied “de Twaalf Rovers”, met als solist Eddy Kroeze, luidde het slotgedeelte van het concert in.

Met een blok Schubert en het “And so it goes” van Billy Joël en het bekende “Scarborough Fair” sloot het koor dit zeer geslaagde en gevarieerde concert af.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.