Nieuws

Gerrit Schopman ontvangt paaskaars 2017

In de viering van Pasen, op eerste paasdag in de Plechelmuskerk De Lutte, wordt traditioneel de paaskaars van het afgelopen jaar uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de geloofsgemeenschap van De Lutte.

Dit jaar viel Gerrit Schopman de eer te beurt om van pastoor Munsterhuis de grote paaskaars in ontvangst te nemen. De voorzitter van de locatieraad, mevrouw Wolbert somde de bijzondere inzet van de heer Schopman op. Hij is coördinator van het kerkhof. De verantwoordelijkheid over het fraaie kerkhof heeft hij overgenomen van Hubert Nijhuis en dit doet hij zeer plichtsgetrouw. Ook beheerd Gerrit zeer nauwkeurig de financiële organisatie van het kerkhof.

Op woensdag wanneer de schoffelploeg bij elkaar komt is Gerrit altijd een half uur eerder om alles klaar te zetten en te coördineren. Moet er een boom gekapt worden of zand erbij komen, Gerrit regelt het allemaal. De zelfde werkzaamheden en aansturing doet hij ook ten aanzien van het kerkenbos, de prachtige omgeving van ons kerkhof. Dat de omgeving van het kerkhof en kerkenbos mooi is bleek ook weer dat deze meerdere keren uitgekozen is voor TV opnamen, o.a. bij van Jonge Leu en Oale Groond!

De overige activiteiten van Gerrit Schopman voor de kerk in De Lutte zijn: hij is collectant, drager bij begrafenissen en kruisdrager. Tijdens de jaarlijkse Hellehondsdagen is hij steevast met zijn ploeg elke ochtend aanwezig om de rommel op te ruimen. Tussen al het kerkelijke vrijwilligerswerk door wordt zijn taak als buurtbuschauffeur niet verzuimd.

Als laatste is Gerrit als deskundige betrokken bij de revitalisatie van het centrum van De Lutte en dan vooral op de waterhuishouding van deze omgeving. Bijvoorbeeld bij het deelproject Lossersestraat/Essenweg/kerkenbos, zeg maar de rioolvergroting aan de Essenweg, is hij met zijn grote kennis een zeer gewaarde adviseur voor de gemeente Losser.

De uitreiking van de bijzondere kaars aan Gerrit Schopman ging begeleid onder groot applaus van alle kerkgangers. 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.