Nieuws

Gemeente Losser start met ANWB AutoMaatje

Gemeente Losser, Stichting Fundament en de ANWB hebben op vrijdag 6 april een intentieverklaring getekend, voor het opzetten van het ANWB AutoMaatje project in Losser. Met deze intentieverklaring wordt het startsein gegeven voor het opzetten van ANWB AutoMaatje Losser.

Laagdrempelig

Het project is een maatschappelijk cadeautje van de ANWB. In samenwerking met de stichting Fundament en ondersteuning door de gemeente Losser, komt er een laagdrempelige mogelijkheid om vervoer te regelen.

Wat is het ANWB AutoMaatje

Steeds meer mensen ook in Losser raken geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en iedere keer een beroep doen op de naasten vinden mensen ook vaak vervelend. ANWB AutoMaatje houdt in dat plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen vervoeren. Dat zijn dorpsgenoten, die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Losser toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven.

Voor wie, en waarheen

Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, ook naar kennissen om de verjaardag te vieren, winkelen een museumbezoek. Er moet twee dagen van te voren melding gemaakt worden van de rit. Dan wordt er gekeken wie er kan rijden. Het is de bedoeling dat er een poule van 15 vrijwilligers wordt opgezet. De kosten van de rit zal 30 cent per km zijn. De doelstelling is om in juni 2018 te starten met het AutoMaatje.

Hoe word je een AutoMaatje?

Stichting Fundament krijgt de opdracht om de organisatie rondom het ANWB AutoMaatje Losser in het leven te roepen. De Stichting heeft een poule van chauffeurs met eigen auto nodig om dit project te kunnen uitvoeren.

Oproep

Daarom ook deze oproep: heeft u een eigen auto en heeft u wel eens tijd en zin om met een dorpsgenoot op pad te gaan?

Meld u zich dan aan bij Sherina Schouten, Stichting Fundament.

email: anwbautomaatje@stichtingfundament.nl

of bel met 053-5369405

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.