Nieuws

Gemeente Losser geeft Welzorg rode kaart

De gemeente Losser heeft een contract met Welzorg voor het leveren van hulpmiddelen aan inwoners van de gemeente Losser. Na de centralisatie van deze landelijk opererende organisatie blijkt uit klachten die de gemeente ontving dat de dienstverlening niet volgens contract werd uitgevoerd.

De gemeente gaf Welzorg al een gele kaart, een waarschuwing om de organisatie te verbeteren. Helaas is dat nog niet gelukt, reden voor een rode kaart. Gevolg: Welzorg krijgt de komende drie maanden (april, mei, juni) geen nieuwe klanten, maar daarmee wel de tijd om de organisatie goed in te richten.

Wethouder Jan Martin van Rees: “Dat een organisatie zo effectief mogelijk wil werken begrijpen wij, dat mag echter niet ten koste gaan van de afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt. Afspraken die ten goede moeten komen aan de inwoners van onze gemeente.

Als blijkt, en dat is gebleken, dat inwoners niet de juiste dienstverlening krijgen dan is dat voor ons als gemeente een signaal daar wat aan te doen. We hebben Welzorg gewaarschuwd met een gele kaart en aangegeven dat in een volgende evaluatieperiode de kritieke punten verbeterd moeten zijn. Dat is niet gebeurd, voor ons een reden om een rode kaart te geven. Welzorg krijgt dan drie maanden lang geen nieuwe klanten vanuit de gemeente Losser.

Wij hebben ook contracten met andere bedrijven die hulpmiddelen verzorgen, nieuwe klanten kunnen dan bij hen terecht. Dit gaat dan in overleg met de consulenten van het Zorgloket. In die tijd moet Welzorg ervoor zorgen dat de organisatie beter op orde komt. Voor ons staat het belang voor de inwoners voorop en daar betalen we ook voor.”

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.