Nieuws

Fietsontspanning voor mantelzorgers

Fietsontspanning voor mantelzorgers uit de gemeente Losser. Mantelzorgers verzorgen met liefde hun zieke naaste of hulpbehoevende ouders en doen dit omdat ze het vanzelfsprekend vinden. Het houdt ze misschien wel dag en nacht bezig. Omschakelen, tandje erbij en weer verder. Hierdoor kan men al snel hogere druk en stress ervaren wat best impact op de gemoedstoestand kan hebben.

Fietsen met Astrid

Om mantelzorgers speciaal in de Gemeente Losser een moment van ontspanning te gunnen organiseert Astrid Olde Olthuis met haar bedrijf “Fietsen met Astrid” in samenwerking met Stichting Fundament – Welzijn een ontspannen fietstocht. De combinatie van het letterlijk en figuurlijk in beweging zijn buiten in de prachtige natuur van fietsgemeente Losser heeft een positieve werking op het fysieke gestel en ook op de psyche. Veel onnodige ballast valt weg en maakt ruimte voor rust en ontspanning.

Twee fietstochten

Om iedere mantelzorger de mogelijkheid te bieden om mee te kunnen, worden er twee fietstochten georganiseerd: op donderdagmiddag 21 maart van 13.00 tot 16.30 uur en zaterdagochtend 23 maart van 9.30 tot 12.30 uur. Na een korte introductie over het effect van fietsen onder het genot van koffie/thee met wat lekkers volgt een ontspannen fietstochtje met de nodige onderbrekingen in een inspirerende omgeving. Onderweg worden een paar kleine gerichte en praktische oefeningen gedaan om extra te ontspannen.

Deze oefeningen die meteen effect hebben, kan men later thuis ook makkelijk doen. Ook is er voldoende ruimte onderweg om te praten en ervaringen uit te wisselen als men dat wil. Met een nieuwe frisse kijk op de wereld stapt men fit en energiek na de tocht van de fiets en er wordt afgesloten met een kleine versnapering voor wat positieve vibes voor de rest van de dag. Stichting Fundament is bestuurder van de bibliotheek, het muziekonderwijs en het welzijnswerk in de Gemeente Losser. Mantelzorgers in de gemeente kunnen bij de divisie welzijnswerk terecht voor advies en informatie. Ook voor respijtzorg en ondersteuning kijkt Stichting Fundament – Welzijn samen met de mantelzorgers naar de mogelijkheden.

Fietsontspanning voor mantelzorgers

Nuchtere tukker

Nuchtere tukker Astrid (49) is geboren en getogen in de Gemeente Losser. In haar werk en ook privé onderging ze behoorlijk wat veranderingen wat regelmatig stress met zich mee bracht. Om te ontladen pakt ze de fiets. Vroeger al en nu nog steeds. Het heeft een positief effect op haar gestel: het maakt haar fit, vitaal en geeft energie.

Door te fietsen raakt ze uit de hectiek van de dag en krijgt ze vanzelf weer een andere blik op de wereld. Hoe ze met veranderingen en stress omgaat, wil ze graag delen met anderen.

Deelname is gratis

Wie graag mee wil op één van beide dagen kan dit uiterlijk 18 maart aangeven bij Maaike Zandjans van Stichting Fundament – Welzijn via email: m.zandjans@stichtingfundament.nl of via telefoonnummer: 053-5369405. Vermeld even of je donderdagmiddag 21 maart of zaterdagmiddag 23 maart mee wilt fietsen. Deelname is gratis.

Er wordt vanuit gegaan dat men over een fiets beschikt. Mocht men geen deugdelijke fiets hebben, dan kan dat bij de aanmelding vermeld worden zodat een fiets kan worden geregeld. Het vertrekpunt is’t Lossers Hoes.

Fietsontspanning voor mantelzorgers

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.