Nieuws

Excelsior nadert afsluiting jubileumjaar

De Losserse muziekvereniging Excelsior sluit dit weekend haar jubileumactiviteiten af met een Galaconcert verzorgt door het orkest op zaterdag 24 november in de Maria Geboortekerk. En op zondag 25 november met een pepernotenconcert verzorgt door de jeugd onderdelen bij zorggroep St. Maarten in Losser

Galaconcert

Karin Hertsenberg en Eric ten Bos van Enorm hebben samen met het orkest van Excelsior o.l.v. Onno Jagers een prachtig programma ingestudeerd. Met herkenbare muziek wat je en wat je pakt. Samengesteld door de concertcommissie van Excelsior, sommige werken zijn gearrangeerd door Jos Pijnappel met name voor het orkest, zang en combo. Licht en geluid wordt een plaatje met behulp van HPL en de gastvrijheid van de Maria Geboortekerk. De vele vrije tijd die de muzikanten er in steken om er een mooi concert van te maken spreken voor zich. En de entourage er omheen, buiten voor de kerk, maar ook binnen.

Excelsior Gala Diner

Er zijn arrangementen te boeken bij de plaatselijke horeca en wel het Excelsior Gala Diner. De deelnemende restaurants zijn: Eetcafé het Raedthuys, Restaurant de oude Apotheek en Grand Café Smit.

Kaarten

Het concert begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de kerk open. Kaarten inclusief een pauzedrankje a €10,-- per persoon zijn verkrijgbaar bij Primera Marcel in Losser, via info@excelsior-losser.nl of  ’s avonds aan de kassa bij de kerk.

Pepernotenconcert

Een dag later is het de beurt aan de jeugd van Excelsior. Zij verzorgen op zondag 25 november een pepernotenconcert in Zorggroep St. Maarten dit concert begint om 14.45 en duurt een uur. Aan dit concert nemen deel, blokfluiters, slagwerkers, jeugdorkest, jeugddrumband en twirlteam 2. De entree is gratis. Het is een traditie dat de jeugd hier elk jaar weer een concert/showmiddag houd. Traditiegetrouw is het altijd goed bezocht. Excelsior ziet dit als in van haar maatschappelijke verantwoordelijkheden voor de Losserse senioren en jeugd en kijkt hier naar uit.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid