Nieuws

Eremetaal in Beuningen voor judoka's

Zondag 11 maart kwamen er 7 judoka's in actie op het Groot Beuningen Judo Toernooi. In het tweede blok judoden Nils Huisman, Finn Timmers, Max Faasen, Sven Hobbelink, Sem ter Bekke en Luuk Mannebeek.

Het was voor de judoka's erg veel en lang wachten voor ze de tatami op konden.

Bij Sem wad de eerste partij  binnen een paar seconden beslist met een ippon tegen. De tweede partij kwam Sem meer aan het judoën.  Hij kwam achter met een waza-ari maar wist snel daarna zelf ook een waza-ari te scoren. Zijn tegenstander maakte al snel weer een waza-ari hiermee hield het op voor Sem. Finn wint de eerste wedstrijd op aanvallend judo. De tweede wedstrijd verliest hij op een waza-ari wat uitloopt op een Ippon door houdgreep. De derde verliest bij op een Ippon door houdgreep.
Uitgeschakeld in de kruisfinale, dus dit keer geen finale voor hem.

Nils moest in zijn eerste partij tegen een zeer gelijkwaardige tegenstander. Doordat het vorige blok erg uitliep was de concentratie niet optimaal. Helaas werd deze partij op ippon verloren uit een beenworp. In de tweede partij was de concentratie terug en werd met ippon gewonnen uit twee keer waza-ari. Ook in de derde partij stond hij stevig op de mat en wist een waza-ari te scoren, gevolgd door een ippon uit een beenworp. Dit leverde hem de tweede plek op. Sven moest lang wachten voordat hij mocht judoën. Hij wist 1 partij te winnen! Max had het vandaag zwaar. Helaas werden beide partijen verloren ondanks goed Judo.

Luuk zat in een vrij grote poule. Zijn eerste partij werd hij vrij geloot. Zijn andere partijen wist hij met aanvallend judo allen met een ippon overtuigend te winnen wat resulteerde in een verdiende eerste plek. 

Jesse ter Bekke kwam in het derde blok de tatami op. Hij had tien jongens in zijn poule. De eerste partij werd vrij gemakkelijk gewonnen met een waza-ari gevolgd door houdgreep. De tweede partij waren ze erg aan elkaar gewaagd. De tegenstander kwam met een waza-ari voor gevolgd door twee shido's. In de laatste seconde scoorde Jesse een waza-ari en kon zijn tegenstander nog net in de houdgreep pakken waardoor hij door mocht judoën en de partij won met een ippon. De partij om de 1e of 2e plaats werd verloren met twee waza-ari ‘s.  Het zilver ging mee naar huis!

Niek Veenendaal had er al een lange dag opzitten na een dag van coaching, toen hij de tatami op ging! Hij wist één van zijn drie partijen te winnen.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T en is daarnaast ondernemer. Peter is actief op Twitter als @peterlangela.