Nieuws

Engelse kerkmuziek in Losser

Dit seizoen is ‘God in de muziek’ het thema van Bezinning & Inspiratie in de protestantse kerken van Glanerbrug en Losser.

Op zondagmiddag 20 januari wordt er in Losser een middag gewijd aan de Anglicaanse Choral Evensong. De Evensong is een vorm van getijdengebed in de Anglicaanse kerk waarin veel ruimte is voor muziek en verstilling. Steeds vaker worden ook in Nederland Choral Evensongs gehouden. Er komen veel mensen op deze Evensongs af. Hanna Rijken, musicus en theoloog, zal vertellen over de achtergronden en de vorm van de Choral Evensong, en het Vocaal Theologen Ensemble zal zingen. Ook is er samenzang. Er staan prachtige Engelse hymnes op het programma. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom!

Vocaal Theologen

Het Vocaal Theologen Ensemble is een projectkoor bestaande uit - de naam zegt het al - zingende theologen. De organist is Sebastiaan 't Hart. De dominees Hennie Marsman (Losser) en Esther Scheer (Tubbergen; eerder Glanerbrug) zingen mee in dit ensemble.

Hanna Rijken, theoloog en musicus, promoveerde in 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam op de Choral Evensong in Nederland. Ze is docent aan het Rotterdams Conservatorium en tevens oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble. Ze is als predikant verbonden aan de interkerkelijke pioniersplek Choral Evensong & Pub op donderdagavond in de Utrechtse binnenstad.

De (afwijkende) aanvangstijd van de bijeenkomst in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Losser is 15.30 uur. Entree kost € 6,00 (incl. een consumptie)

Kaarten verkrijgbaar bij Wilma ten Bolscher (053 538 3152 of kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl) en eventueel ’s middags aan de kerk.

 

afbeelding van Marion Poorthuis

Door: Marion Poorthuis