Nieuws

Eerste schoolbibliotheek in Losser

Katholieke Basisschool de Wegwijzer, de daltonschool in Losser krijgt als eerste basisschool de bibliotheek op School binnen de gemeente Losser.

Feestelijke opening

In de centrale hal van de school is een ‘echte’ bibliotheek ingericht, welke op woensdag 8 mei feestelijk wordt geopend. De leerlingen en leerkrachten van de Wegwijzer zullen deze ochtend op feestelijke manier de laatste boeken voor hun eigen bibliotheek ophalen bij de centrale vestiging midden in het dorp.  

Aansluitend zal de bibliotheek op School officieel worden geopend door burgemeester Kroon en kinderen van de leerlingenraad van basisschool De Wegwijzer. Met de bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen.

Verstandiger omgaan met internet

Zo komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school en thuis. Ze willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. Ook ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid