Nieuws

Drumband Concordia Overdinkel wordt 3de van Nederland op NK Marching in Wijchen

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 26 januari eindelijk zover, het optreden op het Nederlands kampioenschap marching in Wijchen. Na een spetterende en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking

De spanning nam naarmate de middag vorderde alleen maar toe, bij zowel de drummers, de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers. Het was een spannend verloop van de middag aangezien het deelnemers veld enorm sterk was.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen  Alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden uit den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte, dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

Om 16.45 kwam het verlossene woord van de jury.

86.83 punten. Een welverdiende 3e plaats op het Nederlands kampioenschap.

De spanning was in een maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband. Er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was het dan zover 3e van Nederland een uitstekende prestatie. De drummers waren trots op het resultaat.

De terugreis in de bus was een groot feest. Bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de kersverse bronzen drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest voortgezet tot in de late uurtjes.

afbeelding van Marion Poorthuis

Door: Marion Poorthuis