Nieuws

Drukbezochte Open Dag van het Jongeren Karnaval Losser

De JKL kan terugkijken op een meer dan geslaagde Open Dag afgelopen zondag

15 carnavalsverenigingen 

Het was weer een groot feest! Afgelopen zondag kwamen er zo’n 15 carnavalsverenigingen uit de hele regio bij elkaar. Daarnaast was er veel aanwas van jongeren uit Losser wat voor een bomvolle zaal heeft gezorgd. Een compleet omgetoverde loods en een goed georganiseerd programma resulteerde in een feestelijke middag en avond die door iedereen goed is gevierd.

Laagdrempelig

‘’We hebben geluk met zo’n lang carnavalsseizoen’’, aldus Yves Lentfert – voorzitter van de JKL. Vaak zijn er op de zondag van de Open Dag nog veel meer feesten in de regio en zelfs in Losser. Dan is de opkomst automatisch ook minder. Doordat het seizoen langer is vallen er minder feesten tegelijk. Daarnaast komen carnavalisten gelukkig ook altijd graag op onze Open Dag. De sfeer is altijd goed en laagdrempelig en een glas bier haal je bij ons voor €1,50. Dat lukt je in geen enkele kroeg meer.

Van feestpaleis naar loods

De laatste confetti en lege bekers worden op dit moment bij elkaar geveegd. In minder dan een dag verandert het feestpaleis weer in een normale loods waar carnavalswagens van de Gaffel Aöskes geparkeerd staan. Met dank aan de leden van het JKL, het JKL trio en het JKL bestuur kan dit zo snel gerealiseerd worden. De JKL kan zich dan nu ook gaan opmaken voor haar volgende feest: Het JKL Jongerenbal in de grote tent in Losser op zondag 3 maart!

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter. Na een oproep van Hallo Losser voor meer vrijwilligers heb ik me aangemeld.