Nieuws

Drankenkartons en blik bij het plastic afval

Vanaf 1 januari 2015 mogen drankenkartons en blik bij het plastic afval

nwoners van de gemeente Losser kunnen vanaf 1 januari 2015 drankenkartons en blik bij het plastic verpakkingsafval in doen. Deze verpakkingen komen dan niet meer als restafval in de grijze container, maar dienen als waardevolle grondstof voor nieuwe producten. In plaats dat het geld kost, om het als restafval uit de grijze bak te verwerken, leveren de gebruikte drankenkartons, het blik en het plastic voortaan geld op. Uiteindelijk kan hierdoor de gemeentelijke afvalstoffenheffing naar beneden gaan.

Onder drankenkartons worden verstaan: kartonnen verpakkingen voor bijvoorbeeld zuivel, sap, frisdrank, sauzen en wijn. Met blik worden de metalen verpakkingen bedoeld van bijvoorbeeld frisdrank, bier of conserven. Folies, bijvoorbeeld van chips zakken, horen hier niet bij. In de gemeente Losser kan het plastic afval in de grote oranje verzamelcontainers worden gestort. Voor bewoners die al meedoen aan de proef met de speciale plastic afval minicontainers (met oranje deksel) verandert er niets.

Meer informatie op de site van de Gemeente Losser.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T en is daarnaast ondernemer. Peter is actief op Twitter als @peterlangela.